Home » Italië dichtbij » Italiaans straatbeeld in het Gelderse Etten
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Italiaans straatbeeld in het Gelderse Etten

Van een van onze trouwe fans, Nellie Kanters, kregen we een leuke uitnodiging. Op 4 oktober exposeert zij namelijk haar mooiste Italië-foto’s in Etten (Gelderland). Dat de foto’s mooi zijn, wisten we al dankzij Nellies inzendingen voor onze fotowedstrijd, maar dat ze ging exposeren, dat was pas echt leuk nieuws!

Italiaans-straatbeeld-Nellie-Kanters-expositie

Ook Nellie was verrast en vereerd. Ze vertelt ons: ‘In een paar jaar tijd heb ik een verzameling foto’s opgebouwd van de beelden die je in Italië op straat voorgeschoteld krijgt. Regelmatig kreeg ik het advies daar ‘iets mee te doen’. En nu is het dan zover; ik ga exposeren!

Mijn foto’s maak ik met name in de Piemonte, in Toscane en in Umbrië. De schoonheid van de mooie oude straatjes en de puurheid van de mensen die ik daar tegenkom, kan mij erg ontroeren. Vooral het feit dat de Italianen zo verschrikkelijk van alles, ook van de schijnbaar simpele dingen, kunnen genieten, raakt me steeds weer.

Italiaans-straatbeeld-Nellie-Kanters-expositie (1) Italiaans-straatbeeld-Nellie-Kanters-expositie (2)

Ik heb geprobeerd dit zo goed mogelijk vast te leggen; zonder ge-Photoshop of andere trucjes. Een mooi beeld is immers mooi genoeg! Italianen verstaan de kunst van fare bella figura en vivere la dolce vita. Als het me lukt dit vast te leggen met m’n camera, dan is mijn dag helemaal goed!

Ik kan alleen het visuele met jullie delen. Maar de mensen die Italië en de Italianen een beetje kennen, kunnen de rest er zelf bij bedenken; de geluiden uit de huizen ’s ochtends vroeg of rond lunchtijd, de heerlijke kook- en bakluchten als je langs een pasticceria of trattoria loopt, de smaak van een heerlijke vino of pasta en niet te vergeten de emozioni die dat alles oproept.

Italiaans-straatbeeld-Nellie-Kanters-expositie (4) Italiaans-straatbeeld-Nellie-Kanters-expositie (5)

Italianen zeggen over Nederlanders vaak dat ze al snel tevreden zijn. Op zich een mooie eigenschap. Maar is het niet nog mooier als je zoals Italianen dat doen altijd voor nóg betere kwaliteit en nóg grotere schoonheid gaat en nóg meer geniet? Kom dat ervaren op 4 oktober en waan je even in la bella Italia!’

Helaas kunnen we er zelf niet bij zijn op 4 oktober (dan zijn we namelijk in Florence), maar we willen jullie natuurlijk graag de kans geven om Nellies foto’s te bewonderen. De foto’s zijn op zaterdag 4 oktober van 14.00 tot 17.00 uur te zien in de Oude Ettense Kerk (Oude Kerkstraat 2a in Etten).

Italiaans-straatbeeld-Nellie-Kanters-expositie (6)

Wij kijken alvast uit naar de mooie foto’s die Nellie hopelijk zal maken van haar eigen expositie. In bocca al lupo, Nellie!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *