Home » Italië dichtbij » Hebben! » Pizza pasta prosecco repeat & meer moois van Smitten Italy + Co
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Pizza pasta prosecco repeat & meer moois van Smitten Italy + Co

Soms worden de leukste Italiëcadeautjes ons zomaar in de schoot geworpen, op een Romeins terrasje in de herfstzon…

Saskia: ‘Na een lange wandeling door Rome zat ik even uit te blazen op mijn favoriete terrasje op het Piazza Madonna dei Monti. Ik bestelde een glas wijn, dat had ik na al die omzwervingen van vandaag wel verdiend – en bovendien zou het wel eens een van de laatste glazen wijn op het terras kunnen zijn dit jaar. Het wordt al voelbaar frisser en de meeste Romeinen hebben zelfs al hun donsjas uit de kast gehaald.

Terwijl ik wacht op mijn glas wijn, werk ik mijn aantekeningen van die dag bij. Af en toe dwaalt mijn blik over het terras en de fontein op het plein, allebei een populaire ontmoetingsplek voor buurtgenoten.

Dan gebaart een dame of het tafeltje naast me nog vrij is. Ik knik van ja en ze ploft naast me neer, met haar tas tussen ons in. Van die tas kan ik mijn ogen eigenlijk niet afwenden: wát een leuke tas heeft ze. In plaats van de geijkte afbeeldingen van het Colosseum prijkt op deze tas de tekst ‘carciofi carbonara caravaggio repeat.’ Precies zoals mijn dagen in Rome er dit seizoen uitzien…

Nadat ze ook een glas wijn heeft besteld, spreek ik haar voorzichtig aan en vraag haar waar ze de tas heeft gekocht. Ik krijg een brede glimlach als antwoord. Wat blijkt: deze tas is niet in Rome gekocht, maar is zelfgemaakt door mijn tafelbuurvrouw, die Heather blijkt te heten.

Heather en haar gezin in Rome

De Amerikaanse Heather woonde tot 2015 in Italië en genoot van elke stad, elk dorp, elk gehuchtje dat ze tijdens haar verblijf in Italië bezocht. Eenmaal terug in de Verenigde Staten miste ze Italië zó, dat ze op zoek ging naar ‘some fun splashes of Italy in my live’.

De vrolijk beierende klokken van de kerk om de hoek, de oude straatsteentjes of de favoriete pizzeria konden natuurlijk niet meeverhuizen, maar de sfeer van Italië bleek voor Heather makkelijk te verwoorden te zijn in een aantal prachtige cadeaus.

Ze opende dan ook al snel na terugkomst in Amerika de webshop Smitten Italy. Ze laat me op haar mobieltje alle producten zien, met eerst de verschillende tote bags. Naast ‘carciofi carbonara caravaggio repeat.’ Is er bijvoorbeeld ook ‘pizza pasta prosecco repeat.’, ‘buon appetito’, ‘all day I dream of Italy’ en ‘Ciao tutti’.

Daarnaast zijn er T-shirts, prints en posters, mokken en potloden – allemaal voorzien van spreuken die elke Italiëliefhebber op het lijf geschreven zijn. Kijk maar eens in de webshop van Smitten Italy (maar wees gewaarschuwd: je wilt eigenlijk alles wel hebben!).

 

grazie mille a

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

2 reacties

  1. Beste,

    Ik slaag er niet in om de webshop van Smitten Italy te openen of mij aan te melden.
    Kunnen jullie mij helpen?

  2. Wat gek Ingrid, hier doet de webshop van hen het gewoon > https://smittenitalyshop.co/ Ook de inschrijflink naar de nieuwsbrief werkt prima…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *