Home » Reizen door Italië » Wielrennen in Italië
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Wielrennen in Italië

Wielrennen en Italië is een gouden combinatie, die nog een extra gouden randje krijgt. Het WK wielrennen wordt dit jaar namelijk gehouden in Toscane. In de derde week van september zul je alle wereldtoppers door het Toscaanse landschap zien rijden, met het schitterende Lucca als startpunt en de grande finale in Florence. Er wordt in totaal 279,6 kilometer afgelegd door het kenmerkende landschap van Toscane. De kenners weten dan genoeg: dankzij de heuvels is het een lastig parcours, dat juist daardoor garant zal staan voor een spannend WK.

WK-wielrennen-Toscane-2013

Wie goed kijkt naar de poster hierboven, ziet (linksonder) een Pinokkio in wielertenue. Deze Toscaanse creatie is de mascotte van dit WK:

Mascotte

Het WK wielrennen begint op zondag 22 september. Een week lang zullen mannen en vrouwen op de pedalen klimmen voor een tocht door de regio. Het programma van de profs ziet er als volgt uit:

zondag 22 september:
– tijdrijden teams vrouwen, met vertrek in Pistoia
– tijdrijden teams mannen, met vertrek in Montecatini Terme

maandag 23 september:
– tijdrit teams junioren, met vertrek in Florence
– tijdrit mannen onder 23, met vertrek in Pistoria

dinsdag 24 september:
– tijdrit vrouwen, met vertrek in Florence

woensdag 25 september:
– tijdrit mannen, met vertrek in Montecatini Terme

vrijdag 27 september:
– wegwedstrijd vrouwen, met vertrek in Montecatini Terme en aankomst in Florence

zondag 29 september:
– wegwedstrijd mannen, met vertrek in Lucca en aankomst in Florence

Zelf op de pedalen
Wil je Italië net als de profwielrenners ook op de pedalen verkennen? Met een mountainbike kun je elke heuvel prima aan. Of je nu in je eentje of met een groep vriend(inn)en door het afwisselende Italiaanse landschap wil fietsen, alles is mogelijk. Vlak, heuvelachtig, door de natuur, langs de kust, dwars door de stad of juist liever afwisselend door bossen en langs kleine dorpjes – alles kan. Tel daar de culinaire mogelijkheden van een tussenstop bij op, van een cappuccino in de vroege ochtend tot een aperitivo als het parcours (bijna) is afgelegd en je wil meteen je koffers pakken.

Wie in Toscane gaat fietsen, moet zeker even een bezoek brengen aan de mascotte van dit WK: de kleine Pinocchio. In Collodi, vlak bij Lucca, waar de wielrenners starten, is er een heel park ingericht voor deze kleine marionet, het Parco di Pinocchio. Je wandelt langs prachtige beelden van Pinokkio zelf, de fee, de vos, de kat en de walvis.

Pinokkio (2)

Daarna stap je weer op de pedalen om heerlijk te ontspannen op je fiets, met prachtig uitzicht op cipressen, olijfbomen en alle andere hoofdrolspelers in het Italiaanse landschap. En wie weet, misschien reist Pinokkio wel als mascotte met je mee!

Na ons bezoek aan Rome (waar we morgenmiddag heen vliegen) zullen we een stukje van het parcours afleggen, met veel aandacht voor een aantal van de start- en finishplaatsen.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *