Home » Reizen door Italië » Vuurwerk boven het Gardameer
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Vuurwerk boven het Gardameer

Vandaag vertoeven we een dagje aan het Gardameer. Ondanks het feit dat dit meer voor veel toeristen een geliefde bestemming is, waren wij er nooit langer dan een dagje. Geen al te bekend terrein dus, maar gelukkig kregen we vlak voor vertrek een berichtje van Gardameer.com over een net verschenen digitale reisgids voor het Gardameer, die gratis is te downloaden via deze link.

Gardameer-reisgids-2013

We begrepen overigens dat het voor de Vlamingen onder ons slechts mogelijk is om de gids gratis te downloaden tot het aantal van 50 downloads is bereikt, maar op de website kunnen we daar niks over terugvinden dus hopelijk kan iedereen met de gids op pad. Dat doe je overigens door de pdf te downloaden en te printen, maar je kunt hem ook heel makkelijk op je smartphone of tablet zetten, zodat je de tips – zonder extra kosten voor gebruikt van internet – ter plekke kunt raadplegen.

Wij geven een klein voorproefje, met tips rondom al het vuurwerkspektakel dat ’s zomers vanaf de oevers van het Gardameer – of vanaf het water – te bekijken is:

‘Ieder jaar wordt in de stadjes aan het Gardameer op verschillende data het mooiste vuurwerk afgestoken. Vaak is het een schitterende afsluiting van een van de vele, traditionele festiviteiten die daar gehouden worden. Ook dit jaar staat er weer een aantal op de agenda.

Natuurlijk is het mooi om in het organiserende stadje zelf te gaan kijken en daar dan zo ook het feest mee te beleven. Maar ook is het heel bijzonder om vanaf de tegenoverliggende oever het spektakel te bewonderen. De weerspiegeling van de uiteenspattende vuurpijlen in het donkere water met de bergen als achtergrond is wel een heel aparte sensatie!’

vuurwerk

De reisgids geeft een fijn lijstje van alle avonden waarop het vuurwerk te zien is. Helaas hebben we vandaag wat dat betreft geen geluk, maar vanaf 14 augustus kun je weer volop genieten van feestelijke flitsen aan het firmament:

14 augustus 2013: Limone sul Garda – Yellow Night
15 augustus 2013: San Martina della Batagglia – Festa di Vino
24 augustus 2013: Notte di Fiaba
25 augustus 2013: Peschiera del Garda – Palio delle Mura
31 augustus 2013: Porto di Brenzone – Festa paesana di Porto
7 september 2013: Malcesine (fraz. Navene) – Navene in Festa
9 september 2013: Bardolino (Cisano) – Sagra dei Osei

Opgelet: Als de weersomstandigheden dat vereisen kan het vuurwerk afgezegd of verplaatst worden naar een andere datum!’

Nog een laatste tip uit de reisgids, om optimaal van het vuurwerk te genieten:

‘Zeer geliefd zijn de nachtvaarten, zoals bijvoorbeeld de tocht die in Desenzano start en in de havens van de zuidelijke oever aanlegt om toeristen aan boord te nemen die het vuurwerk van Maderno willen zien. In augustus zijn de boten vol gezinnen en jonge mensen die zo (bij voorkeur bij volle maan) van dat grandioze vuurwerk willen genieten.’

De datum voor dit grootse evenement wordt niet vermeld, maar even navragen hier in de omgeving blijkt dat dit speciale vuurwerk op 11 augustus te zien is. Een mooi vooruitzicht!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Een reactie

  1. Ondertussen 2 weken terug van onze 3e vakantie aan het Garda meer. Voor onze kinderen ideaal vanwege pasta, pizza en italiaans ijs maar ook het vuurwerk is indrukwekkend. Must do: na 23 uur op een steiger gaan staan, muggen negeren en genieten van het magische uitzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *