Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Buongiorno da Verona!

Afgelopen week bewonderde Saskia samen met travelbloggers Maria Pasquale, Silvia Badriotto, Eleonora Tramonti, Deyse Ribeiro, Adam Groffman, Katja Presnal, Rick Zullo, Jeff Titelius en Noel Morata allerlei moois in en om Verona en het Gardameer.

blog-tour-Verona-Gardafoto met dank aan Jeff (op de foto aan Saskia’s rechterhand)

Onder leiding van gids Lorenzo dwaalden we door de schitterend versierde kamers van Palazzo Te in Mantova, brachten we een ode aan de liefde in Verona, genoten we van oude auto’s en van een boottochtje op het Gardameer, gilden we de longen uit ons lijf in de achtbanen in Gardaland en leerden we hoe je verse tortellini maakt.

Tijd voor een uitgebreid verslag, maar voor we in alle details duiken, laat Saskia jullie vanochtend meegenieten van alle bijzonder mooie vensters en luiken die een blik omhoog in Verona onthult. We starten op het Piazza Bra, dat als je je blik los kunt rukken van de Arena, kleurrijke gevels vol luiken toont.

Piazza-Bra-Verona (1) Piazza-Bra-Verona (2) Piazza-Bra-Verona (5) Piazza-Bra-Verona (6) Piazza-Bra-Verona (7) Piazza-Bra-Verona (8)

Op een van de huizen zien we een plaquette met daarop groot de woorden: Roma o morte, ‘Rome of de dood.’ Een uitspraak die Garibaldi vanaf het balkon van dit huis op 8 maart 1867 heeft gedaan, op weg naar één Italië.

Piazza-Bra-Verona (3) Piazza-Bra-Verona (4)

Op het Piazza delle Erbe wacht ons een keur aan schitterend beschilderde gevels en kleurrijke luiken, met in het midden Madonna Verona, uitkijkend over de kraampjes aan haar voeten.

Piazza-delle-Erbe-Verona (2) Piazza-delle-Erbe-Verona (3) Piazza-delle-Erbe-Verona (3a) Piazza-delle-Erbe-Verona (4) Piazza-delle-Erbe-Verona (6)

Maar ook de rest van de stad biedt schitterende gevels, hier en daar vrolijk gekleurd, met verweerde luiken, fresco’s, balkonnetjes en bakken vol bloemen. Buona giornata!

luiken-vensters-Verona (1) luiken-vensters-Verona (3) luiken-vensters-Verona (3)a luiken-vensters-Verona (5) luiken-vensters-Verona (6) luiken-vensters-Verona (7) luiken-vensters-Verona (9) luiken-vensters-Verona (10) luiken-vensters-Verona (12) Via-Roma-luiken-Verona (1)

Ook Maria PasqualeSilvia Badriotto, Eleonora Tramonti, Deyse Ribeiro, Adam Groffman, Katja Presnal, Rick Zullo, Jeff Titelius en Noel Morata doen op hun blogs verslag van de tour – deels in het Engels, deels in het Italiaans – Deyse in het Portugees – maar vooral ook in beeld!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Ciao Saskia!!! Che bello testo e bellissime foto!!! Ti aspetto in toscana! saluti!

  2. Thank you Saskia for the mention!
    Hope to see you soon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *