Ontdek onze unieke City Walks in Italiaanse steden

Verliefd op een plattegrond van They Draw & Travel

Gisteren schreef ik over mijn haat/liefdeverhouding met plattegronden. Ik wil er liever niet mee gezien worden. Deels omdat ik inmiddels in Florence (en veel andere Italiaanse steden) de weg denk te kennen, deels omdat ik liever verdwaal en per toeval op bijzondere plekken stuit en deels omdat ik wil vermijden dat ik de hele dag door wildvreemden word aangesproken als een lopend VVV-kantoor.

Voor de plattegronden van They Draw & Travel maak ik echter een uitzondering. Bij toeval (ook online verdwaal ik graag en laat ik me meevoeren door wat ik onderweg tegenkom) stuitte ik op een kleurige afbeelding van Florence. Eerlijk gezegd had ik in eerste instantie niet direct door dat het hier om een soort van plattegrond ging, maar bij nadere bestudering bleek deze illustratie een prachtige plattegrond van een wandeling door de stad te bevatten. Kijk zelf maar (als je op de illustratie klikt, krijg je hem iets groter in beeld):

Deze illustratie is gemaakt door de Indiase Ranini Chatterjee, die een jaar lang studeerde in Florence en alle favoriete plekken in één plattegrond heeft vastgelegd, als een vrolijk eerbetoon aan de stad.

Ik vond deze unieke plattegrond zoals gezegd op de site van They Draw & Travel, een initiatief van Nate Padavick en Salli Swindell. Nadat deze broer en zus honderden illustraties hadden gemaakt voor boeken en tijdschriften en duizenden wenskaarten hadden ontworpen, wilden ze wel eens wat anders.

Ze legden zich toe op unieke plattegronden, kunstzinnig en hip, cultureel of helemaal gericht op shoppen, op straat-, wijk- of stadsniveau en van bestemmingen over de hele wereld. De ideeën voor nieuwe plattegronden ontstaan meestal dan ook niet achter het bureau, maar onderweg. Gewoon onderweg van huis naar werk, of van werk naar koffiebar, maar ook en vooral op reis, in nieuwe steden die als een soort van blanco A4 voor hen liggen om ontdekt te worden.

Het leuke van They Draw & Travel is, dat er niet alleen creaties van Nate en Salli zelf te vinden zijn. De website biedt ook talrijke plattegronden van kunstenaars en andere creatievelingen all over the world. De collectie omvat daardoor echt voor ieder wat wils, in verschillende stijlen, zoals blijkt uit de impressie van een dagje Florence door de Amerikaanse Sandra Shutter:

Met elke plattegrond sta je direct midden in de stad. Of je nu van plan bent een stad te bezoeken en alvast wat inspiratie op wil doen of net terug bent en nog even na wil genieten, de plattegronden van They Draw & Travel zorgen voor volop inspiratie! Bovendien – dat heb ik gisteren uitgebreid getest – ziet niemand dat je met een plattegrond door de stad loopt. Je wordt dus niet (oké, nauwelijks) aangeklampt door wanhopige toeristen. Meer dan geslaagd dus, deze arty maps !

Nate en Salli houden overigens niet alleen van reizen, maar ook van lekker eten. Naast They Draw & Travel hebben ze daarom ook nog de website They Draw & Cook, met de grootste en verreweg de leukste verzameling geïllustreerde recepten. Ook Italiaanse uiteraard, zoals onderstaand recept voor bruschetta, van Tania Talbot. Terwijl Tania in Florence studeerde, kreeg ze kookles van Tina Fellini, die haar dit pure Toscaanse gerecht perfect leerde bereiden (klik wederom op de illustratie voor een vergroting):

Voor wie net als ik helemaal verliefd is op deze plattegronden (en recepten), beide zijn via deze link ook te koop als canvas doek voor aan de muur. Zo haal je een origineel stukje Italië in huis!

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

3 reacties

  1. Wat ontzettend mooi en leuk! Zoiets is echt prachtig in de keuken maar ook de plattegronden zijn heel apart! Maar de keus is moeilijk dat zag ik al snel :)!!!

  2. Heel mooi maar ook wel prijzig 🙁 Misschien leuk om zelf iets dergelijks te froebelen ..

  3. Dat kan natuurlijk ook Stef, en als ie dan echt mooi geworden is kun je hem altijd nog aanmelden bij They Draw & Travel. Wie weet hangt jouw plattegrond dan straks bij iemand aan de muur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *