Home » Droomplekken voor een vakantie in Italië » Het beste van Venetië en de Veneto

Het beste van Venetië en de Veneto

Het enige dat we tijdens ons bezoek aan Italië wel eens missen, is de fiets. Als Nederlanders zijn we erg vertrouwd met het overal op stel en sprong heen kunnen fietsen, zonder rekening te houden met dienstregelingen. Door weer en wind, met boodschappen, boeken en bloemen – dat zouden we in Italië ook wel willen. En hoewel fietsen in steeds meer steden gelukkig gewoon wordt (in het centrum van Florence, Ferrara en Lucca bijvoorbeeld), in Venetië gaat fietsen natuurlijk nooit lukken. Met al die bruggetjes is zelfs een Italiaanse kleuter op een driewieler al gauw moe.

Toen we daar in Venetië over spraken met Sofia, die aan de voet van de Rialtobrug woont maar een tijdje in Florence studeerde, snapte zij ons gemis helemaal. Een oplossing in de stad is er nu eenmaal niet, maar zij beloofde ons voor te stellen aan Antonio, een fervent fietser en eigenaar van een bed & breakfast van waar het goed fietsen is.

We togen erheen – niet op de fiets overigens – en belandden op slechts een paar kilometer van Venetië in een heel andere wereld. Op het rustige platteland van de Veneto heeft Antonio namelijk een voormalige opslagplaats van lokale producten als maïs (voor de polenta) en rijst (voor de risotto) omgetoverd tot B&B Le Risaie, een ideaal verblijf voor iedereen die na een dagje Venetië wil genieten van frisse lucht in een groene omgeving.

B&B Le Risaie

Een bezoek aan Venetië wissel je hier heerlijk af met lange fietstochten door de natuur. Al trappend, met een zacht briesje door je haren en het aroma van verse kruiden of pas gemaaid gras in je neusgaten, ontdek je bijvoorbeeld het Parco del Fiume Sile, met een fijn fietspad langs de Sile dat helemaal van Treviso naar Ostiglia voert. Onderweg zie je veel oude watermolens, die niet meer in gebruik zijn maar wel een unieke aanblik aan het landschap geven. Ook is er een fietspad over een voormalig treinspoor, waarbij je 50 kilometer lang kunt genieten van de schitterende natuur van de Veneto. Tussendoor stap je af voor een lunch met lokale seizoensspecialiteiten, zoals de radicchio rosso di Treviso en de witte asperges van Badoere (uniek in Italië).

Ontspannen in het groen kan ook in de heerlijke tuin van B&B Le Risaie. Lees een boek in de schaduw, doe een dutje, geniet van de zon en laat alle culturele indrukken die je hebt opgedaan rustig op je inwerken. Het is hier ook heerlijk schrijven, met als enige ‘stoorzender’ de vrolijk buitelende zwaluwen in het voorjaar of duiven op liefdespad.

Le Risaie

Te midden van al dat groen zou je het wellicht vergeten, maar alle schitterende monumenten van Venetië liggen op nog geen half uur afstand. Op vijftien minuten van B&B Le Risaie vind je Treviso en op twintig minuten Padova, met onder andere de schitterende kapel van Giotto en de basiliek van de heilige Antonius.

B&B Le Risaie is tevens een prima uitvalsbasis voor de schitterende villa’s die in de hele regio te vinden zijn. Vaak waren dit buitenhuizen van de rijke Venetiaanse families. Ze zijn stuk voor stuk schitterend gedecoreerd en hebben vaak prachtige tuinen.

Ville Venete

Praktisch
B&B Le Risaie beschikt in totaal over zeven bedden, verdeeld over een aantal kamers (afhankelijk van je wensen kan er in een aantal kamers een bed worden bijgeplaatst). Een tweepersoonskamer bij B&B Le Risaie is al beschikbaar vanaf € 50. Er is een gezamenlijke keuken waar je ’s middags of ’s avonds gebruik van kunt maken. Het ontbijt is bij de prijs inbegrepen en wordt geserveerd in de woonkamer of, bij mooi weer, buiten, onder de galerij. Huisdieren zijn in principe welkom, maar logeren buiten, in de grote tuin. Even binnenkijken kan vast via dit filmpje. Het vliegveld van Treviso (met betaalbare vluchten van Ryanair) ligt op slechts een kwartier afstand.

Reserveren
Wil je ook genieten van alle heerlijks bij B&B Le Risaie? Reserveer dan via deze link je verblijf of stuur eigenaar Antonio een e-mail via info@lerisaie.it. Doe hem in elk geval de hartelijke groeten van Ciao tutti!

logolungo

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *