Home » Reizen door Italië » Venetië » Virtuele voorpret voor Venetië
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Virtuele voorpret voor Venetië

Een mooi voorbeeld waarbij toerisme en moderne techniek hand in hand gaan, is de schitterende, virtuele plattegrond van Venetië die het Italiaanse Geomondo maakte voor de website Venice Connected. Werkelijk elke brug, elk steegje en zelfs elke waterweg is in kaart gebracht en gefotografeerd, zodat je vanaf elke gewenste plek een 360 graden uitzicht hebt.

Ook de bekende bezienswaardigheden en grote musea zijn niet vergeten, zodat je virtueel de San Marcobasiliek, de Rialtobrug of het Dogenpaleis kunt bekijken – zonder onder de voet te worden gelopen door hordes toeristen. Je kunt zelfs virtueel door musea struinen; aan de hand van de Museums-optie die de site biedt bezoek je de belangrijkste musea, inclusief de campanile van de San Marco.

De City-opties leidt naar een plattegrond met alle bezienswaardigheden van Venetië, vergezeld van een lijst van maar liefst 100 plekken en adressen (van kerken tot winkeltjes, van ateliers tot openbare toiletten) die tijdens je eerste bezoek aan de stad zeker handig zijn. Voor zakenmensen is er ook de Business-optie, met allerlei adressen en tips voor hotels, restaurants en vervoer.

Voor wie niet zo thuis is in de stad, heeft Venice Connected al vijf wandelroutes uitgestippeld, drie in de wijk Dorsoduro, een in San Polo en een in Santa Croce. Zelf een route uitstippelen is ook mogelijk, alleen kan dat nu nog slechts van het ene naar het andere punt. Voor een route met bijvoorbeeld tien verschillende plekken moet je dus steeds van de ene plek naar de andere toewerken.

Echt uniek is dat je dankzij Venice Connected zelfs de kans krijgt om als een gondelier door de Venetiaanse wateren te glijden, met uitzicht op de kades en de bruggen en bruggetjes over het water. Deze canal view is misschien wel het leukst; je krijgt immers niet zo snel de kans om Venetië zo uitgebreid, rustig en sereen vanaf het water te bestuderen.

De site is overigens niet alleen goed voor uren virtuele voorpret: dankzij de vele plekken met wifi in Venetië zelf (er is bijvoorbeeld wifi langs het Canal Grande) kun je de site ook tijdens je bezoek raadplegen. Heb je als toerist in het buitenland geen internet, dan kun je een abonnement afsluiten voor 1, 3 of 7 dagen – waarna de hele (virtuele) stad aan je voeten ligt!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *