Home » Reizen door Italië » Venetië » Uitdaging: 100 bruggen op de foto
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Uitdaging: 100 bruggen op de foto

In Venetië kun je over meer dan 400 verschillende bruggen en bruggetjes lopen, die samen de 118 eilandjes verbinden waarop de stad is gebouwd. We maakten ooit al een lijst van de tien meest bijzondere bruggen, maar fotograaf Charl Durand gaat nog veel verder: hij wil 100 verschillende Venetiaanse bruggen fotograferen in slechts één dag tijd.

Durand 1

Durand heeft dit niet voor niets in zijn hoofd gehaald. Met zijn project wil hij de meest kenmerkende plekken van Venetië in de schijnwerpers zetten. Hij kiest dan ook voor 100 verschillende bruggen – waaronder vast ook de ponti die op ons lijstje prijken.

Woensdag 24 april is de dag dat het allemaal moet gebeuren. Durand zal dan al voor dag en dauw op pad gaan om de hele dag bruggen en bruggetjes op de gevoelige plaat vast te leggen. De eerste brug die Durand aandoet, is de Ponte dei Giardini in de wijk Castello. Daarna vervolgt hij zijn tocht door Castello en de andere wijken van de stad.

Ponte dei Giardini

Zo moet er een unieke verzameling foto’s ontstaan, met honderd grote en kleine, bekende en onbekende bruggen op verschillende momenten van de dag, in steeds wisselend licht.

We kijken nu al uit naar de honderd foto’s, waar Durand straks een mooi coffee table book van wil maken. Maar eerst moet Durand nog op pad. Je kunt de voorbereidingen voor de 100 Venice Bridges Challenge en de uitdaging zelf volgen via Durands blog, de speciale Facebook-pagina en/of via Durands tweets.

Postcard from Venice
Wil je een financiële bijdrage leveren aan Durands project, dan kan dat via deze website. In ruil krijg je – bij een kleine donatie – een handgeschreven ansichtkaart van een van de honderd bruggen of, als je meer wil geven, een e-book met alle bruggen of zelfs het in leer gebonden koffietafelboek dat van de foto’s wordt gemaakt.

100 Venice Bridges Challenge

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *