Ga op pad met onze City Walks!

Tip: Vaporetto dell’Arte

Na onze wandeling van vanochtend, dwars door Venetië over tien bijzondere bruggen, doen we het vanmiddag wat rustiger aan. In Venetië kan dat het best door de vaporetto te nemen en te genieten van de taferelen en vergezichten die voorbij glijden.

Sinds begin juni is er naast de gewone vaporetto ook een kunst-vaporetto, de Vaporetto dell’Arte, die je zonder dat je zelf enige inspanning levert, bij de mooiste musea en bezienswaardigheden langs het Canal Grande brengt.

Deze bijzondere vaporetto (herkenbaar aan de rood met gouden kleur) heeft 80 zitplaatsen aan boord, die allemaal voorzien zijn van een eigen monitor. Bij je kaartje krijg je oordopjes, zodat je in de door jou gekozen taal (helaas nog geen Nederlands) naar de uitleg kunt luisteren. Daarnaast krijg je ook een plattegrond, een folder, een route en aanbiedingen van de aangesloten musea, zodat je voorbereid van boord kunt stappen.

De vaporetto werkt als een hop-on-hop-off-bus; je kunt bij elke halte uitstappen, een of meer musea bezoeken, een kopje koffie drinken of een ijsje eten en weer aan boord stappen om op weg te gaan naar een volgend museum.

De Vaporetto dell’Arte vaart dagelijks van 9 tot 19 uur, met elk half uur een vertrek vanaf station Santa Lucia. Bij elke halte vertrekt er dus ongeveer elk half uur een boot naar de volgende stop. Een kaartje kost € 24,00 en is 24 uur geldig vanaf je eerste rit; je kunt dus twee dagen onbeperkt meevaren.

Kijk voor alle actuele informatie of het kopen van kaartjes op de Vaporetto dell’Arte-website. Een artistieke vaart gewenst!

foto: Alessandro Zanchini

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Een reactie

  1. Leuk, maar 24 uur betekent volgens mij gewoon één etmaal, geen twee.
    Dus in praktijk zul je er maar 1 dag gebruik van kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *