Download gratis de Ciao tutti app!

The Venice Insider – inside informatie over Venetië

De Vlaamse Katia bezocht Venetië voor het eerst in 1987, tijdens het toen al wereldberoemde Venetiaanse carnaval. Al gauw keerde ze terug om meer van de stad te ontdekken.

Sinds 2004 komt Katia zelfs zo vaak in Venetië, dat de stad een tweede thuis werd. Beetje bij beetje ontdekte ze de stad, van de bekende bezienswaardigheden tot de achterafstraatjes, van de vergeten waterwegen tot de paviljoens van de Biennale, van slechts in stilte gehulde campi (pleinen) tot de grote musea.

Na ruim zeven jaar regelmatig door Venetië te hebben gestruind, viert Katia in 2011 zelfs haar bruiloft in Venetië, in het Palazzo Cavalli. Een persoonlijk hoogtepunt in haar liefdesgeschiedenis met de stad die haar hart al zo lang vult met liefde, energie en geluk.

In december 2015 besloot Katia dat geluk niet meer alleen voor zichzelf te houden, maar het te delen met alle anderen die een bijzonder plekje in hun hart hebben gereserveerd voor Venetië of die de stad nog moeten leren kennen.

En hoe kun je je liefde voor een plek beter delen dan via een blog waar iedereen kan meegenieten van je verhalen, je tips en je belevenissen? Zo resulteerde Katia’s liefde voor Venetië in The Venice Insider, met tal van insider tips over wat er in de stad allemaal te zien en te doen is.

Je vindt er heel veel fijne informatie voor Venetië, voor zowel beginners als gevorderden. Zo geeft Katia je in het artikel Insider tips for your first trip to Venice tips die onmisbaar zijn voor je eerste bezoek (van acqua alta tot vaporetto en watertaxi) en vind je in The Insider’s Guide to Carnevale di Venezia 2018 alle informatie om van het Venetiaanse carnaval een onvergetelijk feest te maken.

Maar er is ook heel veel fijne inspiratie voor wie Venetië al beter kent. Ook wij doen nog regelmatig nieuwe ontdekkingen dankzij Katia, zoals een paar fijne culinaire adresjes in de wijken San Polo en Santa Croce die food blogger Nicoletta of Naturally Epicurean in deze gastblog deelt. En met deze 18 redenen voor een bezoek aan Venetië in 2018 vinden ook wij weer een reden voor een nieuw bezoek aan de stad die ons altijd opnieuw weet te betoveren.

Maar voor het zover is, gaan we eerst lekker inspiratie opdoen op The Venice Insider, met bijvoorbeeld Katia’s artikel over Venetiaans deurkloppers, een prachtige kennismaking met Tintoretto en met het meest onbekende stukje Venetië.

Ook noteren we alvast de mooiste rooftop views van de stad, zoals hieronder vanaf Fondaco dei Tedeschi:

Heb ook jij een bezoek aan Venetië op je wensenlijstje staan of wil je virtueel regelmatig even mee naar Venetië reizen, zorg dan dat je The Venice Insider in je favorieten zet.

© foto’s: The Venice Insider

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

2 reacties

  1. STEFANI Anna Maria

    Ik wil Katia leren kennen. Een persoonlijke babbel. Kan dat?

  2. Haar website staat genoemd, dus stuurt haar gerust een e-mail!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *