Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Muizen voor het vuilnis in Venetië

In Venetië gaat alles per boot – alles moet immers over het water vervoerd worden. Langs het grote ziekenhuis SS Giovanni e Paolo zie je een hele reeks ambulanceboten liggen, de Venetiaanse politie is grotendeels politie te water, postpakketten en andere vrachtjes worden per boot tot aan de ‘voordeur’ gebracht en ook het vuilnis wordt per boot opgehaald.

Voor de meeste simpele vrachten wordt gebruik gemaakt van een speciaal type boot, de zogenaamde topo – muis. Volgens Paola danken deze boten hun naam aan het feit dat ze muisstil door het water kunnen glijden. Als we een vuilnisboot aan zien komen varen, wijst ze me op de vuilnismannen die ondertussen op de kade het vuil verzamelen. Daar is nog behoorlijk wat kracht voor nodig, want de vuilnismannen moeten – met hun kar vol vuilnis – over de bruggetjes zien te geraken.

vuilnismannen

Gelukkig komt al na twee bruggetjes de vuilnisboot langszij om de karretjes te legen. Dat is toch heel wat anders dan de vuilnisdienst die de Albert Cuyp elke avond weer van alle overdag opgespaarde vuilnis ontdoet – geef mij maar zo’n vuilnismuis!

vuilnisboot (1)

vuilnisboot (2)

vuilnisboot (3)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *