Ga op pad met onze City Walks!

Il Volo dell’Angelo

Op de eerste zondag van het Venetiaanse carnaval, vandaag dus, vindt precies om 12.00 uur ’s middags de traditionele Volo dell’Angelo (Vlucht van de Engel) plaats. Een sprookjesachtige, doch halsbrekende toer die de harten van de toeschouwers sneller doet kloppen…

Heel vroeger klopten die harten nog heel wat sneller, want oorspronkelijk liep een koorddanser hoog boven het Piazza San Marco naar het balkon van het Palazzo Ducale. Na ruim 250 jaar knikkende knieën bij het verwachtingsvolle publiek ging het echter een keer mis. Na dit tragische ongeluk werd de koorddanser vervangen door een houten duif, die tijdens zijn vlucht over het Piazza San Marco confetti over de bezoekers uitstrooide.

De inwoners van Venetië wilden in 2001 toch weer hun engel terug, en zo geschiedde. Voor de tiende keer kan men vandaag genieten van de vernieuwde engelenvlucht. De engel wandelt echter niet meer op een over het plein gespannen touw, maar vliegt vanaf de 92 meter hoge campanile naar beneden. Een waar spektakel, zeker ook omdat de engel vaak een bekende Italiaanse schone is die mee komt feesten tijdens het carnaval.

Voor wie er straks niet bij kan zijn, alvast een paar foto’s van vorig jaar, aangezien plaatjes in dit geval veel meer kunnen zeggen dan duizend woorden:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

4 reacties

  1. Che coraggio! Lijkt me wel wat benauwd.

  2. Il volo dellÁngelo wat een geweldige ervaring om dat mee te mogen maken tussen die duizenden mensen!!!

  3. Wat geweldig om dat te gaan zien. Mary Poppins in het echt.Ok ik ben een beetje jaloers. Net terug uit Napels maar toch wel weer zo en zin om weer terug te gaan.

  4. Wat een spettacolo!!! Zo indrukwekkend om te zien op de foto, laat staan als je er tussen staat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *