Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Villa La Farfalla

Op de grens tussen Umbrië en Le Marche staat een indrukwekkend gebouw verdekt opgesteld tussen de heuvels en het weelderige groen. Villa La Farfalla dateert uit 1550 en de rustieke charme en de eeuwenoude historie overspoelen je op het moment dat je de drempel over stapt. De voormalige woonkeuken bevat een originele haard die vanaf 1570 trouw de verschillende bewoners verwarmt. Nu mogen ook de gasten hiervan genieten. Villa La Farfalla is namelijk een veelzijdige B&B waar je terecht kunt voor een fantastische vakantie.

Villa-La-Farfalla (1)

Toen Miranda en Raymond in 2009 begonnen met hun avontuur, moesten ze alles verbouwen en alle voorzieningen aanleggen. Na de eerste verbouwing zijn ze opengegaan met slechts twee appartementen en een studio. Tijdens de winter was er weinig genieten bij het haardvuur bij, want het stel had grootse plannen voor het historische gebouw. Vier jaar lang gaven ze ‘s winters leiding aan de verbouwing en staken ze zelf de handen ook flink uit de mouwen. De bouwvakkers moesten even wennen aan een vrouw op de werkplaats, die in de zomer met een fleurig jurkje door het centrum flaneerde. De Nederlandse toon was gezet.

In 2014 was Villa La Farfalla eindelijk volledig opgeknapt en sindsdien is het mogelijk om het hele jaar door te komen genieten. In de zomer zoek je de warmte buiten op, bijvoorbeeld tijdens het ontbijt dat op het terras van het restaurant wordt geserveerd. Je kunt er genieten van een uitgebreid buffet en net zo lang blijven zitten als je maar wil. Het is immers vakantie! Vier keer per week wordt er een overheerlijk viergangendiner voor je bereid, uiteraard vergezeld van de beste wijnen uit de streek.

Villa-La-Farfalla (3)Villa-La-Farfalla (8) Villa-La-Farfalla (12)

De volledig gerestaureerde zestiende-eeuwse villa telt inmiddels zes sfeervolle kamers met badkamer, drie gezellige appartementen en een comfortabele studio. Twee van de drie appartementen bevinden zich in een authentiek pand naast de villa en de studio staat helemaal vrij op het landgoed. De zestien hectare bos en weide die de villa omringen, trekken je iedere ochtend weer naar buiten en lenen zich uitstekend voor ontspannen wandelingen in volledige stilte. Het zwembad ligt er ook zeer uitnodigend bij, net als de ligbedden die je naar eigen voorkeur pal in de zon of lekker in de schaduw kunt zetten.

Villa-La-Farfalla (16) Villa-La-Farfalla (7)

Umbrië, ook wel het groene hart van Italië genoemd, loopt over van de adembenemend mooie vergezichten. Aangezien Villa La Farfalla op een heuveltop ligt, kun je waar je ook kijkt genieten van de indrukwekkende uitzichten. Vanaf bijna zeshonderd meter hoogte kijk je zo je dag tegemoet en besluit je ter plekke of je gaat wandelen over de verharde paden of in de wat ruigere bossen, een van de mooie steden in de buurt gaat verkennen, naar zee gaat of de Giro d’Italia van 2009 over zult doen en de Monte Nerone gaat beklimmen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Miranda en haar team zijn helemaal in hun nopjes als ze het jou naar de zin kunnen maken. Ze doen er dan dus ook alles voor om je de beste gerechten voor te schotelen, een prettige ambiance te creëren en de leukste activiteiten voor je te organiseren. Ze geven je natuurlijk ook graag allerlei tips voor de omgeving en delen graag hun opgedane kennis met je aangaande de beste restaurants in de buurt.

Villa-La-Farfalla (10)

Veel van de gasten zijn Nederlanders en Belgen en zo ontstaat er vanzelf een familiare sfeer. Al snel wordt er dan gevraagd of er ’s avonds niet één lange tafel gemaakt kan worden, zodat alle gasten gezellig met elkaar kunnen eten. De kinderen vermaken zich ook zonder moeite op de trampoline, in het speelhuisje of op de schommels. De dieren vallen uiteraard ook zeer goed in de smaak bij i bambini.

Villa-La-Farfalla (14)

Ondanks dat Umbrië zelf geen zee heeft, zit je vanaf Villa La Farfalla in slechts drie kwartier rijden op het strand van Fano, in Le Marche. Er zijn een wat grover grindstrand en een zandstrand te vinden. Het stadje en de haven zelf zijn ook de moeite van een bezoek waard. Meer cultuur vind je in steden als Gubbio, Perugia, Assisi en Urbino. De uitgestrekte natuurparken in de omgeving lenen zich uitstekend voor wandelen, kanovaren en zelfs canyoning.

De voormalige woonkeuken met die eerdergenoemde haard is naast een lounge en bibliotheek ook een uitstekende plek voor vergaderingen, bijeenkomsten en zelfs bruiloften. Er heeft al een aantal trouwerijen plaatsgevonden bij Villa La Farfalla. Het kleine kapelletje dat nog altijd bewaard is gebleven, draagt hier ook zijn magische steentje aan bij en zo kan een verblijf bij Villa La Farfalla zomaar opeens in een sprookje veranderen.

Villa-La-Farfalla (2)Villa-La-Farfalla (6)Villa-La-Farfalla (11)

Vanaf 1 mei opent de prachtige villa haar deuren weer – je bent uiteraard van harte welkom! Voor meer informatie en contactgegevens kun je terecht op de website.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *