Home » Reizen door Italië » Umbrië » Sensational Umbria
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Sensational Umbria

Dankzij een van onze lezers hebben we genoten van Sensational Umbria, een bijzonder mooie fototentoonstelling in Perugia. De expositie laat tal van foto’s van Umbrië zien, gemaakt door de beroemde fotograaf Steve McCurry, die al een aantal keer in de prijzen viel bij World Press Photo.

Sensational-Umbria-expositie-2

Tot 11 januari 2015 zijn in Perugia schitterende foto’s van zijn hand te zien die allemaal in Umbrië zijn gemaakt. Een aantal foto’s komt uit zijn privéarchief, allemaal geven ze die unieke sfeer van Umbrië zo goed weer.

McCurry zelf zegt tijdens zijn reizen door dit ‘groene hart van Italië‘ vooral geraakt te zijn door de wonderbaarlijke erfenis uit het verleden en de manier waarop de huidige inwoners van de regio, hoewel omringd door al die eeuwen geschiedenis, midden in het heden staan. Een klein voorproefje:

Sensational-Umbria-expositieSensational-Umbria (1) Sensational-Umbria (2) Sensational-Umbria (3) Sensational-Umbria (4) Sensational-Umbria (5)foto’s: Steve McCurry | Sensational Umbria

Een bezoek aan de expositie is daarmee een reis door Umbrië zelf, langs duizend jaar oude tradities en fascinerende plekken, maar ook en vooral een kennismaking met de bijzondere mensen die in deze regio wonen en werken, met hun emoties die verleden, heden en toekomst doen samensmelten in een uniek visueel schouwspel.

De tentoonstelling vindt grotendeels plaats in de ruimten van het voormalige Fatebenefratelli, dat speciaal voor deze gelegenheid zijn deuren opende,  terwijl een kleine selectie foto’s te zien is in de Sala delle Lavagne di Beuys in het Palazzo della Penna. Kijk voor openingstijden, tickets en speciale tours door Umbrië in het kader van deze tentoonstelling op de website van Sensational Umbria.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *