Ga op pad met onze City Walks!

Podere del Buongustaio – paradijs voor lekkerbekken

Welkom in de wereld van Podere del Buongustaio, het landgoed voor de vakantievierder met een uitzonderlijk goede smaak! Verscholen in de heuvels van het betoverende landschap van Umbrië ligt dit charme relais van de Nederlandse Adje Middelbeek.

Wij zetten Podere del Buongustaio al op ons lijstje favoriete plekken in Italië en ook Ciao tutti-lezer Nellie Kanters raakte betoverd door dit unieke stukje Umbrië. Ze deelt vandaag tien schitterende foto’s die ze op het landgoed van Podere del Buongustaio schoot:

Podere-del-Buongustaio-Umbrië-Nellie-Kanters (1) Podere-del-Buongustaio-Umbrië-Nellie-Kanters (2) Podere-del-Buongustaio-Umbrië-Nellie-Kanters (3) Podere-del-Buongustaio-Umbrië-Nellie-Kanters (5)
Als je van oorspronkelijk en puur houdt, maar tijdens je vakantie ook een zekere luxe op prijs stelt, is Podere del Buongustaio je droombestemming. Dankzij een ongekende rust, een schilderachtige omgeving en tegelijkertijd een Italiaanse elegantie is dit de ideale uitvalsbasis om Umbrië te verkennen.

Podere del Buongustaio grenst aan het oude dorp Montegiove, gebouwd rondom het dertiende-eeuwse Castello di Montegiove. In de omgeving is het de schoonheid van de natuur die voorop staat. In de bossen rond de podere vind je vele soorten paddenstoelen, zoals eekhoorntjesbrood en zwarte trompet. Ook truffels en verschillende kruiden zijn hier in het wild te vinden. Maar dat is nog niet alles: je komt hier ook wilde zwijnen, stekelvarkens, herten en fazanten tegen. De wijn- en olijfboomgaarden ontbreken uiteraard ook niet.

Podere-del-Buongustaio-Umbrië-Nellie-Kanters (6) Podere-del-Buongustaio-Umbrië-Nellie-Kanters (7) Podere-del-Buongustaio-Umbrië-Nellie-Kanters (8)

Podere del Buongustaio, van origine een boerderij uit 1830, werd door Adje in 2011 nieuw leven in geblazen. Het charme relais is volledig gerestaureerd en heeft een bijzondere en stijlvolle historische uitstraling. De originele elementen, zoals de plavuizen vloeren en de zo karakteristieke eiken balken zijn behouden. Het interieur is zorgvuldig ontworpen met een goed gevoel voor stijl, kleur en materialen. Dit vind je dan ook terug in de vele decoratieve elementen, zoals prachtige schilderijen, sculpturen en foto’s.

Deze prachtige plek is perfect voor een ieder die op zoek is naar rust en optimaal genieten. Zie je je zelf al zitten, aan de rand van de ecologische zwemvijver, onder het genot van een goed glas wijn, wegdromend bij de prachtige vergezichten…

Podere-del-Buongustaio-Umbrië-Nellie-Kanters (9)

Driegangenontbijt
Adje is ook een gepassioneerd chef-kok. Voordat ze naar Italië vertrok, was ze eigenaar van Kunsthuis Interlokaal, een bed & breakfast gecombineerd met galerie en beeldentuin. In die tijd was ze beroemd om haar drie-gangen ontbijtjes en schreef ze samen met Enne Koens het boek De Kunst van het Ontbijt, een kookboek met ontbijtrecepten, gedichten en korte verhalen. Ook in Umbrië kookt Adje met liefde een driegangenontbijt of -diner voor jou als gast.

Podere-del-Buongustaio-Umbrië-Nellie-Kanters (10) Podere-del-Buongustaio-Umbrië-Nellie-Kanters (12)

In deze blog deelt ze alvast een van haar succesrecepten, een pasteitje met paddenstoelencrème en truffels. Voor 4 personen heb je nodig: 4 pasteitjes | 100 gram eekhoorntjesbrood | 100 gram champignons | 1 dl slagroom | 1 zwarte truffel | olijfolie | zout en peper

Snijd het eekhoorntjesbrood en de champignons in stukjes en fruit deze aan in een beetje olijfolie. Als de stukjes paddenstoel gaar zijn, blender je ze tot een niet te grove substantie. Zet dit weer op het vuur en voeg de slagroom toe. Laat alles rustig indikken tot een crèmige saus. Haal de pan van het vuur en rasp er een zwarte truffel door. Voeg naar smaak zout en peper toe. Schep de crème in een klein pasteitje en strooi hier truffelschaafsel over. Buon appetito!

Ook vakantie vieren bij Podere del Buongustaio? Neem dan contact op met Adje via 0039-3926682960 of 
podbuongustaio@gmail.com. Al lekker wegdromen kan via de Facebookpagina van Podere del Buongustaio.

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *