Home » Reizen door Italië » Umbrië » Podere del Buongustaio – paradijs voor lekkerbekken
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Podere del Buongustaio – paradijs voor lekkerbekken

Wij zetten Podere del Buongustaio al op ons lijstje favoriete plekken in Italië en ook Ciao tutti-lezer Nellie Kanters raakte betoverd door dit unieke stukje Umbrië. Ze deelt vandaag tien schitterende foto’s die ze op het landgoed van Podere del Buongustaio schoot:

Podere-del-Buongustaio-Umbrië-Nellie-Kanters (1) Podere-del-Buongustaio-Umbrië-Nellie-Kanters (2) Podere-del-Buongustaio-Umbrië-Nellie-Kanters (3) Podere-del-Buongustaio-Umbrië-Nellie-Kanters (5) Podere-del-Buongustaio-Umbrië-Nellie-Kanters (6) Podere-del-Buongustaio-Umbrië-Nellie-Kanters (7) Podere-del-Buongustaio-Umbrië-Nellie-Kanters (8)Podere-del-Buongustaio-Umbrië-Nellie-Kanters (9)

Driegangenontbijt
Adje is een gepassioneerd chef-kok. Voordat ze naar Italië vertrok, was ze eigenaar van Kunsthuis Interlokaal, een bed & breakfast gecombineerd met galerie en beeldentuin. In die tijd was ze beroemd om haar drie-gangen ontbijtjes en schreef ze samen met Enne Koens het boek De Kunst van het Ontbijt, een kookboek met ontbijtrecepten, gedichten en korte verhalen. Ook in Umbrië kookt Adje met liefde een driegangenontbijt of -diner voor jou als gast.

Podere-del-Buongustaio-Umbrië-Nellie-Kanters (10) Podere-del-Buongustaio-Umbrië-Nellie-Kanters (12)

In deze blog deelt ze alvast een van haar succesrecepten, een pasteitje met paddenstoelencrème en truffels. Voor 4 personen heb je nodig: 4 pasteitjes | 100 gram eekhoorntjesbrood | 100 gram champignons | 1 dl slagroom | 1 zwarte truffel | olijfolie | zout en peper

Snijd het eekhoorntjesbrood en de champignons in stukjes en fruit deze aan in een beetje olijfolie. Als de stukjes paddenstoel gaar zijn, blender je ze tot een niet te grove substantie. Zet dit weer op het vuur en voeg de slagroom toe. Laat alles rustig indikken tot een crèmige saus. Haal de pan van het vuur en rasp er een zwarte truffel door. Voeg naar smaak zout en peper toe. Schep de crème in een klein pasteitje en strooi hier truffelschaafsel over. Buon appetito!

Ook vakantie vieren bij Podere del Buongustaio? Neem dan contact op met Adje via 0039-3926682960 of 
podbuongustaio@gmail.com. Al lekker wegdromen kan via de Facebookpagina van Podere del Buongustaio.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *