Home » Droomplekken voor een vakantie in Italië » Convento di San Francesco – logeren in een sfeervol klooster in Umbrië
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Convento di San Francesco – logeren in een sfeervol klooster in Umbrië

Umbrië is niet alleen het groene hart van Italië, maar ook het land van Franciscus van Assisi, de patroonheilige van de natuur die zich hier van zijn beste kant laat zien, met frisgroene heuvels, her en der bekroond met sfeervolle middeleeuwse dorpjes, uitgestrekte wijngaarden en ontelbaar veel olijfbomen.

In het zuiden van Umbrië, aan de rand van het Tiberdal, ligt het pittoreske dorpje Lugnano in Teverina, een spinnenweb van smalle straatjes waar duizend jaar geschiedenis bijna voelbaar is.

Aan de rand van het dorp schittert, precies op de plek waar de heilige Franciscus ooit een wonder verrichtte, het Convento di San Francesco, waarin zich een comfortabel appartement bevindt voor wie op een unieke plek vakantie wil vieren.

Logeren in dit Franciscaner klooster uit de dertiende eeuw betekent dat je je omhult met de eenvoud en charme van dit eeuwenoude gebouw, dat na achthonderd jaar nog altijd mooi intact is. Het vakantieverblijf, La Scaletta genaamd, is geschikt voor twee plus twee personen. Het bestaat uit vier voormalige kloostercellen, die nu zijn omgetoverd tot een woonkamer, een keuken, een kleine badkamer, een eetkamer en een slaapkamer. Er is wifi in de speciale wifiruimte op de gang.

Vanuit de ramen kijk je uit over het Umbrische platteland. Elk uitzicht is een stilleven. Op de loggia en het terras is het eveneens goed toeven; met een goed boek, een glas wijn en niets anders dan absolute rust is het hier heerlijk ontspannen. Binnen de muren van het kloosterterrein ligt een ruime tuin, met een groentetuin en een zwembad (vijfentwintig meter). Ook is er een tennisbaan, tafeltennis en gratis parkeerruimte.

Het centrum van Lugnano in Teverina ligt op loopafstand (vijfhonderd meter). Hier vind je een aantal winkels, een restaurant en de bushalte. Het dichtstbijzijnde treinstation, voor bijvoorbeeld een bezoekje aan Rome of Florence, ligt op tien kilometer afstand.

Appartement La Scaletta is al vanaf € 495,- per week te huur. Voor informatie over actuele prijzen en beschikbaarheid neem je contact op met Corrie de Jong via bofligt@tiscali.nl of via 0031-(0)614924565. Ook boekingen gaan alleen via dit nummer en na persoonlijk contact via telefoon of mail.

Corrie kan ook voor meerdere personen accommodatie regelen (onder andere bij de buren in hetzelfde klooster), voor als je bijvoorbeeld met familie of vrienden op vakantie wil.

 

Onderstaand filmpje laat je al even meegenieten van dit unieke klooster:

Lugnano in Teverina
Lugnano in Teverina prijkt fier boven op een rots. Het weidse uitzicht over de uitgestrekte Tibervallei maakt een stop in Lugnano alleen al de moeite waard: het pittoreske dorpje wordt omringd door een landschap dat door de eeuwen heen puur natuur is gebleven.

Neem zeker ook een kijkje in de Santa Maria Assunta, die vroeg in de twaalfde eeuw is gebouwd en nog altijd veel bezoekers weet te bekoren. Het is een romaanse kerk, met een prachtige façade, een schitterende vloer en een bijzonder serene sfeer.

Loop langs het Palazzo Ridolfi-Farnese, ook wel Palazzo Pennone genoemd, waar onder meer een graanopslag, molen en zijdevlinderboerderij gevestigd waren. De recente renovatie heeft het weer in zijn oude glorie hersteld en tegenwoordig biedt het gebouw plek aan het gemeentehuis. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de natuurlijke waterbron die met haar zwavelhoudende water je huid weer laat stralen.

Lugnano in Teverina is trouwens in oktober extra leuk vanwege de Sagra del Bocconcello di San Francesco; een eetfestijn in het teken van de bocconcello, een soort kaasdonut waar Lugnano in Teverina bekend om staat.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *