Home » Droomplekken voor een vakantie in Italië » Casa San Carlo – genieten van het Italiaanse leven in Umbrië
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Casa San Carlo – genieten van het Italiaanse leven in Umbrië

Vandaag delen we een van onze favoriete vakantieadresjes in Umbrië: Casa San Carlo. Sinds tien jaar wonen Torben en Klaartje Heerze samen met hun dochtertjes Giulia (10) en Elena (7) op dit bijzondere plekje in Umbrië, letterlijk op de grens met Toscane.

In deze gastblog vertelt de gastvrouw van Casa San Carlo hoe zij dit prachtige plekje in ‘het Groene Hart van Italië’ ontdekten en hoe ze er nu, tien jaar later, samen met hun gasten nog steeds eindeloos van genieten.

Klaartje: ‘Toen wij in 2007 besloten te emigreren en met een makelaar onze zoektocht begonnen naar ‘de ideale appartementen om te verhuren en zelf iedere dag van te genieten’, hadden we niet durven dromen dat we op zo’n mooie plek terecht zouden komen.

Ik weet nog goed dat we de eerste keer in de tuin van Casa San Carlo stonden en over de vallei met de olijfbomen, wijngaarden, Monte Cetona en de dorpjes om ons heen keken: we waren op slag verliefd én verkocht.

Met onze zes maanden oude baby Giulia waagden we de stap en nu, tien seizoenen later, kunnen we gerust zeggen dat wij niet de enigen zijn die verliefd zijn geworden op dit huis.

Super dankbaar zijn we voor de talloze gasten die naar ‘ons plekje’ terugkeren om mee te genieten van al het mooie wat Umbrië te bieden heeft. En we verwelkomen nog even enthousiast als in ons eerste jaar alle nieuwe gasten die kennis komen maken met onze streek, met Casa San Carlo en met ons gezin.

Wij bieden een ongedwongen, kleinschalig, comfortabel en kindvriendelijk vakantieadres, waar het leven in het teken staat van ontspanning, vrolijkheid en gezelligheid.

Wij houden er oprecht van om onze gasten te zien genieten: van ons prachtige zwembad, van het eten dat we serveren, van onze ruime appartementen, van onze speeltuin en het speelgoed voor de kinderen, van de goede Umbrische wijnen uit onze bar beneden (die sommelier Torben graag inschenkt, terwijl hij uitlegt waarom díe wijn nou zo goed gaat met dát gerecht), van de andere gasten die soms ronduit vrienden worden, van de indrukwekkende natuur en geweldige steden en dorpen om ons heen… Met andere woorden: wij genieten als de gasten van hun vakantie genieten.

Om onze gasten extra in de watten te leggen, bieden wij drie à vier keer per week een gezamenlijke maaltijd aan: op maandag en vrijdag is dit een driegangen menù del giorno, met eerst een speciaal kindermenu, zodat de kinderen vast gegeten hebben en de volwassenen daarna ontspannen van hun diner kunnen genieten.

De woensdagavond is na tien jaar een begrip geworden: tijd voor onze pizza-avond! En dat betekent echt zelf je pizza’s rollen en beleggen, waarna pizzaiolo Torben hem in onze houtoven afbakt. Een daverend succes bij jong en oud! In het hoogseizoen bereid ik bovendien een welkomstmaaltijd op zaterdagavond: na de reis hoef je dan letterlijk niets anders meer dan neerploffen op het terras met een koud glas wijn.

Verder is er een broodjesservice: de bakker rijdt ’s ochtends langs om verse broodjes en croissants te brengen. Als liefhebbers van wijnen en lekker eten organiseren we bovendien graag onze ‘wijn-spijs’-tours voor gasten: een bezoek aan een wijnhuis (ook geschikt voor kinderen!) wordt gevolgd door een geweldige lunch met bijpassende wijnen in een lekker restaurantje in de buurt.

We exporteren bovendien al acht jaar onze eigen extra vergine olijfolie, Umbrische wijnen en streekproducten naar Nederland via onze webshop, dus als je vakantie naar meer heeft gesmaakt, kun je ook in Nederland blijven genieten van Casa San Carlo!

De prachtige steden en dorpen om ons heen, zoals Orvieto, Perugia, Assisi, Cortona, Montepulciano, Arezzo, Panicale en Paciano, zijn natuurlijk een bezoek waard.

Ook de meren van Trasimeno en Bolsena zijn makkelijk bereikbaar voor een dagje strand, het huren van een motorbootje of ‘glijbaanfiets’. En vergeet vooral niet te vragen naar ons favoriete idyllische restaurantje bij het Lago di Bolsena…

Een dagtripje naar Rome? Met de rechtstreekse trein vanuit Fabro (vlak bij Casa San Carlo) is dat prima te doen; wij geven je graag tips voor de Eeuwige Stad.

Kortom: wie lekker met ons wil genieten van het heerlijke Italiaanse leven, hopen we te mogen verwelkomen in het lieflijke Monteleone d’Orvieto!’

Casa San Carlo
Vocabolo Perumpetto 1
05017 Monteleone d’Orvieto (Terni)

www.casasancarlo.com | info@casasancarlo.com
0039-0763834076 | 0039-3481165593

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *