Download gratis de Ciao tutti app!

Casa Montemerlino – bellissimo vakantiehuis met uitzicht op Bettona

Il balcone etrusco, het Etruskisch balkon, zo luidt de bijnaam van Bettona. Je kijkt dan ook inderdaad prachtig uit over de groene heuvels van Umbrië, en over de steden Perugia en Assisi.

Een nóg mooier uitzicht, met ook een blik op Bettona zelf, heb je vanaf Casa Montemerlino, een heerlijke villa met drie appartementen die je afzonderlijk of gezamenlijk kan huren. De villa is van alle gemakken voorzien, met in de tuin onder meer een panoramaterras en een infinity pool. We geven je graag een rondleiding, andiamo?

Droomhuis met droomuitzicht
Albert en Anneke wisten het meteen toen ze het huis zagen: dít was hun droomhuis. De ligging, het uitzicht, de zon die de villa elke avond in een prachtige gloed zet, de zonsondergang vanaf het terras, het zwembad tussen de olijfbomen… Alles was perfect.

Je kunt hier de hele dag in de tuin zitten zonder je te vervelen: de ligstoelen vragen om een goed boek of een beetje wegmijmeren, afgewisseld met een duik in het zwembad en een glas wijn om te toosten op de kleurrijke zonsondergang. Koken kan ook buiten, dankzij de barbecue en de pizzaoven, en met verschillende terrassen is er altijd wel een mooie plek om van je maaltijd te genieten.

Appartementen Lungo, Cappuccino & Espresso
Casa Montemerlino is de perfecte match van Italiaanse charme en modern comfort. De villa kan in zijn geheel tien personen huisvesten, maar is dankzij verschillende privé-ingangen ook in te delen in drie zelfstandige appartementen, die zijn vernoemd naar Italiaanse koffiesoorten.

Appartement Lungo is het grootste appartement, met veel ruimte. Er is een grote woonkamer, een volledig uitgeruste keuken (met o.a. een Quooker-kraan, afwasmachine en wasmachine), twee slaapkamers en twee badkamers (met douche). Lungo is daarmee geschikt voor vier volwassenen (met eventueel twee kleine kinderen).

Appartement Cappuccino is geschikt voor twee tot vier personen. Er is een woonkamer (met slaapbank) met open keuken (met o.a. een Quooker-kraan en afwasmachine) , een slaapkamer (met een romantisch bad!) en een badkamer met douche. Vanuit de slaapkamer kijk je prachtig uit over Assisi en Perugia. Buiten heb je als Cappuccino-gast een eigen patioterras en een ‘geheim’ terras iets lager in de tuin.

Appartement Espresso is een kleine maar fijne studio, met een open loggia, een privéterras met barbecue en een kruidentuintje. Het is geschikt voor één of twee personen, met een woon/slaapkamer (met een extra large tweepersoonsbed) met keuken (met ook hier een Quooker en een vaatwasser) en een badkamer.

In elk appartement is er wifi en satelliettelevisie. Er is vloerverwarming voor de koudere maanden. ’s Zomers is er vloerverkoeling, wat beter werkt en gezonder is dan normale airconditioning.

De minimale verblijfduur bij Casa Montemerlino is vijf nachten. Neem voor meer informatie en reserveringen contact op met Albert en Anneke via arm.wittkampf@gmail.com.

Bettona, een van de borghi più belli
Bettona is een van de mooiste dorpjes van Umbrië. Ondanks het feit dat het stadje in 1352 aangevallen en in brand gestoken werd, kun je er nog veel sporen uit het verleden vinden. Op een aantal plekken duikt de oude Etruskische stadsmuur op, die niet onder de verwoestingen heeft geleden en nog deels intact is. Ook is er nog een Etruskische tombe te zien.

Verder dateren de nieuwe omwalling, veel huizen, palazzi en kerken in Bettona van na 1367. In dat jaar werd er namelijk opdracht gegeven om het centrum opnieuw op te bouwen, iets kleiner dan voorheen. Zo zou het beter beschermd kunnen worden bij een volgende aanval.

Bezoek de Santa Maria Maggiore, het Oratorio di Sant’Andrea, met een mooie frescocyclus van de school van Giotto, en de Chiesa di San Crispolto, met een prachtige façade die is ontworpen door Antonio Stefanucci, een leerling van de Nederlandse Van Wittel alias Vanvitelli. In deze kerk worden de resten bewaard van San Crispolto, de eerste bisschop en martelaar van Umbrië, en de patroonheilige van Bettona.

Naast de genoemde kerken mag je het Palazzo Biancalena niet missen, dat nu het Museo della Città huisvest, dat doorloopt in het Palazzetto del Podestà. Hier vind je twee mooie schilderingen van de beroemde Umbrische schilder Perugino, de Madonna della Misericordia en een afbeelding van de heilige Antonius.

Net buiten Bettona vind je de Badia di San Crispolto, die werd gesticht door benedictijner monniken rond het jaar duizend. Precies op deze plek is de geschiedenis van Bettona begonnen, maar helaas kun je de Badia niet bezoeken.

Nog meer moois in de omgeving van Casa Montemerlino
Vanuit Casa Montemerlino bezoek je prachtige kunststeden als Perugia en Assisi en kleine kleurrijke dorpjes als Spello, een van onze favorieten in Umbrië. Zelfs een dagje Rome is goed te doen!

In het heuvellandschap kun je heerlijke wandelingen maken, maar ook fietsen, paardrijden, raften en klimmen behoren tot de mogelijkheden. Heerlijk om af te wisselen met een dagje niets doen bij Casa Montemerlino…

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Een reactie

  1. Marcel en Marian Berkhout

    Van 8-22 juni vierden wij onze vakantie in Casa Montemerlino verscholen in de bossen bij Bettona. Het kleine appartement Espreso biedt je alle comfort Alles is aanwezig voor een onvergetelijke vakantie. De omgeving, eigen terras, het zwembad met het prachtige uitzicht . Twijfelt u na het lezen van de website nog NIET DOEN!!!. Maar ga het ervaren door juist hier uw vakantie te vieren in Casa Montemerlino. De mooie steden en bergdorpjes in de directe omgeving van Bettona. Alles klopt op deze locatie rust-cultuur-natuur. Maak hier uw onvergetelijke herinneringen. Wij komen zeker nog een keer terug.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *