Home » Reizen door Italië » Umbrië » Casa di Montone – vakantie vieren op de grens van Umbrië, Toscane en Le Marche
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Casa di Montone – vakantie vieren op de grens van Umbrië, Toscane en Le Marche

Welkom in het noorden van Umbrië, het groene hart van Italië! Tussen de zacht golvende heuvels prijkt het middeleeuwse Montone, een van de borghi più belli d’Italia, de mooiste dorpjes van Italië.

Dit burchtdorpje, dat wordt omringd door hoge stadsmuren, ademt nog altijd de sfeer van lang vervlogen tijden. Als je door de straatjes wandelt, overvalt je een gevoel van verwondering. Je wilt elk hoekje wel op de foto zetten.

Dat geldt ook voor het omliggende landschap én voor Casa di Montone, een voormalige boerderij met tabaksschuur, midden in de heuvels. Coen Wessel heeft het complex omgetoverd tot een bed & breakfast en een aantal appartementen, met prachtig uitzicht over de heuvels van Umbrië en het dorp Montone.

De voormalige boerderij (casale) is gebouwd in 1500. De openhaard in de lounge op de begane grond is de originele haard, waar generaties Italianen in hebben gekookt.

In de boerderij heeft Coen vijf B&B-kamers gemaakt, waarvan er één geschikt is voor vier personen. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer en zijn ruim en sfeervol ingericht. Elke kamer biedt weer een ander prachtig vergezicht.

In de voormalige tabaksschuur vind je drie appartementen en er is ook nog een vrijstaande vakantiewoning. Daaromheen strekt zich zeven hectare aan land uit, met olijfbomen, zitplekjes, een pijnbomenbos met hangmatten en uitzicht op Montone.

Elke ochtend verzorgt Coen het ontbijt voor de B&B-gasten. Ook kookt hij met regelmaat voor zijn gasten. Umbrië heeft veel culinaire tradities en hij laat je graag kennismaken met deze keuken. Schuif aan voor een driegangendiner in het restaurant of op het terras en je zult versteld staan van de smaken!

De verse producten uit de streek, de lokale wijnen en uiteraard de eigen olijfolie dragen allemaal bij aan een explosie van smaken. De keuken van Umbrië is net zo divers als het landschap. Dit komt onder andere door de centrale ligging en de invloeden van de omringende regio’s.

Je treft er dan ook een grote verscheidenheid aan gerechten aan op het gebied van pasta, vlees en vis. Gerechten, eenvoudig maar puur, vaak verbonden met de agrarische en religieuze kalender, zijn ondanks de eenvoud van hun ingrediënten uniek van smaak.

Geniet je graag van een goed glas wijn, een spumante, Italiaans bier of vers vruchtensap op het terras? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. En net zo moeiteloos serveert Coen je de beste tips voor een uitstapje in de omgeving. Een paar tips deelt hij alvast met ons.

Ontdek de omgeving van Casa di Montone
Casa di Montone ligt in de buurt van Città di Castello. Je zit niet ver van de plek waar vier Italiaanse regio’s samenkomen: Toscane, Umbrië, Le Marche en Emilia-Romagna. Città di Castello is een prachtig bewaard gebleven middeleeuws stadje, met palazzi, een dom vol fresco’s en een bijzondere crypte en een aantal mooie musea. Het is een levendige plaats met leuke winkels, veel terrassen en goede restaurants, op slechts tien minuten rijden van Casa di Montone.

Elke zomer wordt het Umbria Filmfestival georganiseerd, een filmfestival waar veel mensen en filmsterren op afkomen. Ook zijn er geregeld culinaire festivals, waarbij je je tegoed kunt doen aan een lokale lekkernij, opgediend met veel muziek en gezelligheid.

Het Lago Trasimeno met zijn mooie dorpjes en strandjes, Cortona, Arezzo, Perugia, Gubbio, Assisi… Ze liggen allemaal op ongeveer een half uurtje rijden.

Maar er is ook volop natuur rondom Casa di Montone. Coen wijst je graag de weg naar een prachtig natuurgebied met wandelpaden, oude kloosters en kerken, kleine watervallen en volop dieren, op slechts vijftien minuten rijden. Of neem een van de ezels mee voor een wandeling door het bos!

Even op en top ontspannen? Op vijftien kilometer afstand ligt Terme di Fontecchio, met een heerlijke spa, behandelingen en een prachtig zwembad.

Kijk voor meer informatie op de website van Casa di Montone of neem contact op met Coen via 0031-620365979 of via info@casadelmontone.com. Volg Casa di Montone ook via Facebook of Instagram voor een regelmatige dosis Umbrië.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *