Home » Reizen door Italië » Tutti a bordo! – Ciao tutti gaat op cruise
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Tutti a bordo! – Ciao tutti gaat op cruise

Regelmatig belanden er leuke uitnodigingen in onze mailbox. Een persreis naar Cagliari, een blog tour naar groen Pistoia, nog een blog tour naar de stranden van Senigallia, een verblijf in een Toscaanse villa… Nog altijd maakt ons hart een vreugdesprongetje als er zo’n leuke invito binnenkomt, maar dit voorjaar roffelde het wel heel snel. Ciao tutti werd namelijk door MSC Cruises uitgenodigd voor een bijzondere cruise door (onder andere) Italiaanse wateren.

MSC-Cruises-Middellandse-Zee-Italie (25)

De Italiaanse cruisemaatschappij vertrok vanuit Venetië naar onder andere Bari en Istanbul – en Ciao tutti mocht mee. Sophie was de gelukkige en stapte eind mei aan boord van de MSC Preziosa, het laatste model van de 100% Italiaanse rederij MSC Crociere met roots in Sorrento en the mediterranean way of life als uitgangspunt. Tutti a bordo!

Sophie: ‘Ik stapte met ietwat gemengde gevoelens aan boord. Zou een cruise iets voor mij zijn? Zou ik me onderweg vermaken? Zo’n reis is toch een beetje voor de ouden van dagen, die er aan boord al etend en drinkend voor zorgen dan hun nalatenschap tot een minimum wordt beperkt. Of je dat nog denkt als je daadwerkelijk op cruise bent geweest, laat ik even in het midden. Ik vraag je nu eerst om even met me mee te gaan op deze crociera.

Een schip dat je met geen mogelijkheid in één keer van dichtbij op de foto krijgt, ligt statig te wachten in de haven van Venetië. Smetteloos witte pakken met daarboven glimlachende gezichten vanuit de hele wereld – Brazilië, Indonesië, Montenegro, noem maar op – heten de ietwat overdonderde passagiers welkom. De persoonlijke cruise-pas gaat door de gleuf en de deuren naar het drijvende paradijs gaan open. Aangekomen bij de la cabina is een moment van bezinning op zijn plaats.

MSC-Cruises-Middellandse-Zee-Italie (1)

‘Wat is dit geweldig,’ denk ik terwijl ik mijn tijdelijke thuis in me opneem. ‘Wat een luxe, wat een ruimte, wat een stijl!’ Het moment van oprechte verbazing gaat na het uitpakken van mijn koffer echter al snel over in nieuwsgierigheid naar het lunchaanbod. Het oneindige buffet verwelkomt vrolijk zijn nieuwe gasten met talloze taarten, vijftig tinten vlees en sappige saladebars. Italiaanse specialiteiten voeren de boventoon en worden afgewisseld met een ruime keuze aan internationale gerechten, vers fruit en versgebakken brood. Door de glaswanden rondom heb je zelfs vanaf de achterkant van het schip een topuitzicht tijdens je maaltijd. Wat te kiezen? Waar te kijken? Keuzestress is kennelijk een negatieve bijwerking die een cruise onherroepelijk met zich meebrengt…

MSC-Cruises-Middellandse-Zee-Italie (3)

De motoren starten precies op tijd. We varen langzaam voorbij aan la bella Venezia; de grootse stad die ondertussen tot Madurodam-afmetingen is gereduceerd. Wij kijken naar Venetië en zij, met al haar toeristen, kijkt naar ons. Ciao, ci vediamo!

MSC-Cruises-Middellandse-Zee-Italie (4) MSC-Cruises-Middellandse-Zee-Italie (5)

Het indrukwekkende mobiele eiland brengt een gigantisch aantal mensen van de ene mooie locatie naar de andere, maar een massagebeuren is het absoluut niet. Je kunt de drukte bewust opzoeken of je juist lekker even terugtrekken. Opties zijn er ten overvloede. Natuurlijk is het tijdens etenstijd druk bij het buffet, staan er soms rijen als iedereen tegelijk het schip weer wil betreden en is het soms zoeken naar een ligbed op het zonnedek.

MSC-Cruises-Middellandse-Zee-Italie (6) MSC-Cruises-Middellandse-Zee-Italie (8) MSC-Cruises-Middellandse-Zee-Italie (9) MSC-Cruises-Middellandse-Zee-Italie (10) MSC-Cruises-Middellandse-Zee-Italie (11) MSC-Cruises-Middellandse-Zee-Italie (13) MSC-Cruises-Middellandse-Zee-Italie (14) MSC-Cruises-Middellandse-Zee-Italie (15) MSC-Cruises-Middellandse-Zee-Italie (17)

Maar voor de rest doe je gewoon helemaal waar jij zin in hebt. Een potje bowlen? Een beetje afkoelen met uitzicht in de infinity pool? Een ijsje eten van een van de top ijsmakers van Italië, Venchi? Een gokje wagen in het casino? Je laten masseren door een echte Balinese dame? Of lekker rustig mijmeren met een eeuwig veranderend uitzicht? Na alle eerste indrukken kies ik even voor het laatste.

Vanaf de bank trekt de wereld aan me voorbij. Een kalme horizon wordt plots onderbroken door een ruig eiland dat vervolgens weer net zo vlug uit mijn gezichtsbeeld verdwijnt. Een containerschip treedt op de voorgrond en verlaat het schouwspel een aantal minuten later, om mijn ogen weer de rust van de verte terug te geven. Als een levensgroot schilderij schenken mijn balkondeuren me iedere seconde een nieuw meesterwerk. Om stil van te worden. En dat terwijl er tegelijkertijd meer dan vierduizend medepassagiers boven en onder me zich te goed doen aan alles wat het cruiseschip MSC Preziosa te bieden heeft. Onvoorstelbaar, maar waar.

MSC-Cruises-Middellandse-Zee-Italie (18) MSC-Cruises-Middellandse-Zee-Italie (19)

De tweede dinerzitting nadert en het goud en wit glittert ons tegemoet in de pakken van de obers, in de decoratie en in het servies. Kitsch? Een beetje, maar net niet té. De vrouw van de grote MSC-baas assisteert namelijk bij de ontwerpen van de schepen en haar classy Italiaanse stijl is overal terug te vinden. De bars, de restaurants, de receptie; ze hebben allemaal een andere sfeer en zijn stuk voor stuk een belevenis. Vooral de lobby, waar de vier Swarovski-trappen met treden van € 8000 per stuk je als ware royalty van boven naar beneden brengen.

MSC-Cruises-Middellandse-Zee-Italie (20) MSC-Cruises-Middellandse-Zee-Italie (22) MSC-Cruises-Middellandse-Zee-Italie (23) MSC-Cruises-Middellandse-Zee-Italie (24)

De theatershow maakt indruk met de kippenvelgenererende stemmen, de op-het-puntje-van-je-stoel-spannende acrobatiek en de perfect zittende pakjes van de beeldschone danseressen. Een lust voor het oog! Dan wacht het bed, waar de zee me letterlijk lichtjes in slaap wiegt om ervoor te zorgen dat ik de volgende dag weer topfit ben. Voor een dag die boordevol onvergetelijke ervaringen zal zijn met als eerste een bezoek aan bellissima Bari. Al dromend over de stad van morgen denk ik aan de naam van het schip Preziosa – waardevol. Waardevol is hierbij absoluut een understatement.

MSC-Cruises-Middellandse-Zee-Italie (27)

Ook zo’n waanzinnig waardevolle ervaring meemaken? Kijk op de website van MSC Cruises Nederland, lees via social media mee met de hashtag #MedWayofLife of neem contact op met het kantoor in Hoofddorp +31 (0)23-7111510. Een behouden vaart!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *