Download gratis de Ciao tutti app

De mooiste kerstmarkt: Bolzano

In aanloop naar Kerstmis is er niets leuker dan kerstmarkten bezoeken om al heerlijk in kerstsfeer te komen. Vooral de kerstmarkten bij onze oosterburen zijn beroemd, maar ook in Italië worden er mooie en gezellige markten georganiseerd. Begin deze maand noemde ik al de prachtig verlichte kerstmarkt Oh bej! Oh bej! in Milaan. De mooiste kerstmarkt van Italië vind je echter aan de andere kant van het land, in het noordelijk gelegen Bolzano.

In Bolzano, de hoofdstad van Zuid-Tirol, wordt er elk jaar van eind november tot en met 23 december een kerstmarkt georganiseerd. Bolzano is prachtig gelegen in een vallei, en de omliggende witte bergen en de sprookjesachtige binnenstad zorgen voor een fenomenaal decor voor een van de gezelligste kerstmarkten van Italië.

Zuid-Tirol staat bekend om haar sfeervolle kerstmarkten. De Mercato di Natale van Bolzano is een van de best bezochte markten van de streek en trekt elk jaar meer bezoekers uit binnen- en buitenland. Tijdens de decembermaand is de stad prachtig versierd en verlicht en klinken er op de achtergrond kerstmelodieën, terwijl heerlijke geuren van verse kersthapjes zich door de straten en steegjes verspreiden.

In de stad hangt een unieke kerstsfeer die wordt gecreëerd door het feit dat de stad, van oorsprong een handelsplaats, een kruispunt van noord en zuid is; een stad waar het traditionele bergleven van de Alpen samensmelt met de gemoedelijke mediterrane levensstijl. Op het Piazza Walther, het centrale plein, staan zo’n 100 knusse kraampjes opgesteld, waar je inspiratie op kunt doen voor de kerstinkopen en heerlijk geniet van de unieke atmosfeer.

Op de kerstmarkt van Bolzano is er een grote keus aan lokaal geproduceerde decoraties en leuke souvenirs. Natuurlijk worden er ook allerlei lekkernijen verkocht. De onmisbare Glühwein, die in het Italiaans gek genoeg wordt aangeduid met de Franse naam vin brûlé, kan overal gevonden worden, net zoals de typische Zuid-Tirolse specialiteit Zelten, het traditionele kerstgebak uit de streek, dat je zeker een keer geprobeerd moet hebben.

In de weekenden is er een speciaal programma met veel (traditionele) muziek, optredens van hoornblazers of van zogenaamde narratori di fiabe (sprookjesvertellers) en diverse opvoeringen van het kerstverhaal.

De prachtige ligging van de stad, het romantische centrum, de heerlijke intieme sfeer en de knusse blokhutjes die prachtige decoraties en verrukkelijke specialiteiten aanbieden maken van de kerstmarkt van Bolzano een ware attractie. Een bezoek aan Bolzano in december is een onvergetelijke ervaring, die je als Italiëliefhebber niet mag missen!

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

2 reacties

  1. Als je boek straks in de winkel is zullen je fans het zeker herkennen!
    En die kerstmarkt ziet er prachtig uit, misschien volgend jaar!
    Ooit in Torino een keer met kerst geweest, was ook heel apart, toch weer zo heel anders dan bij ons! Ciao, ciao!

  2. Hopelijk vinden wij jouw boek in België…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *