Home » Reizen door Italië » Trentino Alto Adige » Proeven op de pedalen
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Proeven op de pedalen

Mountainbiken in het spectaculaire landschap van de Dolomieten en genieten van exquise Zuid-Tiroolse specialiteiten, dat klinkt goed toch? We kregen laatst een uitnodiging voor een reis naar Zuid-Tirol, om de regio per fiets te verkennen en te genieten van de heerlijke wijnen die er geschonken worden. We moeten even kijken of onze drukke agenda het toelaat, maar uiteraard houden we jullie in dat geval op de hoogte van alle moois dat we onderweg zien en proeven.

Eggental_Mountainbiken1

foto: Manfred Stromberg

Eldorado Eggental
Genieten van zowel mooie fietstochten als lokale specialiteiten uit de regio Zuid-Tirol kan gelukkig ook buiten deze reis. Bijna het hele jaar door is dit stukje Noord-Italië een perfecte bestemming voor een onvergetelijke fietsvakantie. Dankzij de unieke ligging, de gunstige klimatologische omstandigheden en de zeer goed ontwikkelde infrastructuur vind je hier van begin april tot eind oktober de ideale omstandigheden voor een mountainbiketocht.

De vele routes leiden door de ongerepte natuur tussen Rosengarten en Latemar, door alpenweides en bossen, van vallei tot vallei, een aaneenschakeling van adembenemende vergezichten. De routes variëren van eenvoudig – voor beginners of gezinnen – tot zwaar voor de getrainde, ervaren mountainbiker. Moderne liften en fietstaxi’s helpen om een deel van de hoogte te overwinnen en brengen je snel en gemakkelijk direct onder de majestueuze toppen van de Dolomieten.

Vooral in het Eggental kun je als fietser je hart ophalen. Hier vind je speciale Bike-hotels, die speciaal zijn ingericht voor fietsers. De hoteleigenaars helpen je graag bij het uitstippelen van een fietsroute en verklappen graag hun favoriete trails. Er is ook een uitgebreid fietsprogramma, dat van 13 mei tot 20 oktober meer dan 15 verschillende tours per week biedt, in verschillende moeilijkheidsgraden. De tochten beginnen direct vanaf je vakantiebestemming en lopen vanaf daar naar de mooiste plaatsen in de regio.

Eggental_Mountainbiken2

foto: Manfred Stromberg

Krauti’s Bike Academy
Wil je tijdens je vakantie ook graag je vaardigheden en techniek verbeteren, dan is Krauti’s Bike Academy een uitgelezen ontmoetingsplaats. De aan de fietshotels verbonden fietsscholen bieden zowel training in fietstechnieken als training voor kinderen, als ook mountainbiketochten in een groepsverband of met een persoonlijke begeleiding. De lokale, goed geïnformeerde en gecertificeerde gidsen staan borg voor plezier en veiligheid.

Gourmet Freeride
Wil je op en top genieten, zorg dan dat je er bent tijdens de Gourmet Freeride Dagen. Deze dagen, die worden georganiseerd door Krauti’s Bike, zijn de heerlijkste dagen van het jaar voor gepassioneerde mountainbikers die zowel sportief als culinair willen genieten. Van 30 juni tot 7 juli begeleiden Guido Tschugg en Marcus Klausmann, veertienvoudig Duits kampioen in de afdaling, je naar de mooiste plekjes in de regio, met regelmatige pitstops waarbij je lokale specialiteiten kunt proeven.

Eggental_Guido Tschuggfoto: Red Bull

Ook buiten de Gourmet Freeride Dagen is Guido Tschugg vaak te vinden in het Eggental. Hij organiseert regelmatig Bike-Camps en geeft tips over fietstechniek. ‘Eggental is een waar Eldorado voor mountainbikers. Elke keer wanneer ik hier kom, voelt het als thuiskomen. Ik vind het heerlijk om mijn passie voor deze streek met mountainbikers te delen,’ aldus Guido Tschugg.

Een week lang begeleidt hij, samen met Marcus Klausmann en de gidsen van Krauti Bike, de deelnemers over de indrukwekkende routes van het Eggental. Een tour naar de bergketen Rosegarten of de beroemde Latemar-omronding; elke rit voert naar onvergetelijke plaatsen. Daarnaast geven ze allerlei adviezen en onthullen ze hun persoonlijke tips voor zorgeloos rijplezier. De tours worden georganiseerd voor zowel amateurs als gevorderden.

Naast de sportieve hoogtepunten verwent het Krauti’s Bike-team de deelnemers met de typische smaken van de streek. Een dumpling-party, een barbecue en een kaasproeverij bij de kaasmakerij van Deutschnofen; ook op culinair gebied blijft er gedurende de week weinig te wensen over.

Zin in een culinaire fietstocht? Kijk voor meer informatie op de website van het Eggental.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *