Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

On a Wine Quest

Ciao tutti! Als jullie dit lezen, is Saskia al onderweg naar Zuid-Tirol. Om zeven uur vanochtend vertrekt ze samen met vier andere journalisten (van La Cucina Italiana, Delicious, Zin en Culy) met Transavia naar Verona, voor een heerlijke reis die in het teken zal staan van fietsen en wijn proeven. Een prima combinatie, lijkt ons!

Uiteraard doen we later tot in detail verslag, maar omdat het programma veelbelovend gevuld is, doen we dat na afloop. Voor wie toch wil weten wat de groep journalisten komende dagen gaat doen, laten we jullie alvast meegenieten van het programma.

Südtirol 2008,foto: ViniAltoAdige.com

Van het vliegveld van Verona reizen we straks naar onze accommodatie voor de komende dagen: Hotel Ansitz Rungghof in Cornaiano. Na uitpakken en opfrissen is het tijd voor een lunch bij restaurant Schwarz Adler in Cortaccia. Daarna mogen we meteen door naar een van de meest bijzondere wijnkelders van de regio, de Stone Cellar (inclusief een proeverij) en een diner bij Restaurant Seehofkeller. Dat klinkt alvast hemels, toch?

Op vrijdagochtend vertrekken we om kwart voor zeven (het is tenslotte geen vakantie) naar de labyrinttuin Kränzel, voor een meditatie, een ontbijt en een rondleiding. Daarna maken we een wandeling langs oude irrigatiekanalen (Waalwege) door wijngaarden, appelboomgaarden en langs oude kastanjebomen. Na de lunch wandelen we terug en rijden we naar Cortaccia, waar we een korte wine trail lopen onder leiding van Margareth Orian, gevolgd door een wijnproeverij.

Südtirolfoto: Frieder Blickle – ViniAltoAdige.com

Zaterdag is het tijd voor het serieuze pedalenwerk! We maken een 23 kilometer lange fietstocht langs een aantal van de meest charmante dorpjes van Zuid-Tirol als Cornaiano, Appiano en Caldaro, bekend om de Pinot Blanc en de Schiava-druif. Onderweg stoppen we natuurlijk voor de nodige proeverijen en voor een lunch. De tocht eindigt bij het Lago di Caldore, waar we even kunnen bijkomen, zwemmen, zonnebaden, schrijven en wellicht nog wat wijn proeven.

Weinerntefoto: Frieder Blickle – ViniAltoAdige.com

’s Avonds is het feest! Tijdens de grande finale van Vino in Festa openen beroemde wijnkelders in Zuid-Tirol hun deuren voor proeverijen – een unieke kans om de verschillende wijnen en wijnkelders te leren kennen.

Ondanks deze avond vol wijn is het zondag alweer vroeg tijd voor het ontbijt, op een wel heel bijzondere plek: de tuinen van Kasteel Trauttmansdorff, op het letterlijk majestueuze Sissi-terras, waar keizerin Elisabeth ooit rondwandelde. Tijdens een luisterrijk ontbijt genieten we als het goed is van een adembenemend uitzicht op de omliggende tuinen.

Na het ontbijt is het nog een keer tijd om wijn te proeven 😉 Dit keer in de tuinen van het kasteel, met onder andere een unieke gouden beleving. Om in stijl af te sluiten, gaan we ook nog wijn proeven bij de Versoaln-wijngaard van Katzenzungen Castle in Prissiano, de grootste en waarschijnlijk de oudste wijnstok ter wereld. We toosten op hopelijk geweldige ervaringen – die we vervolgen in Verona en Toscane. Salute!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *