Home » Reizen door Italië » Toscane » Zomerse regenbogen aan Toscaanse hemel
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Zomerse regenbogen aan Toscaanse hemel

arcobaleno-estate-toscane

Komende week is Toscane nog kleurrijker dan anders. Tijdens het driedaagse festival Arcobaleno d’Estate (Zomerse Regenboog) worden er op tal van plekken bijzondere feesten, evenementen, optochten en andere festiviteiten georganiseerd. Ciao tutti licht vandaag een aantal van deze kleurrijke festiviteiten uit:

vespa-zomer

Vrolijke Vespa’s
De Vespa, een van de bekendste Italiaanse symbolen, viert de Arcobaleno d’Estate. Op zaterdag 24 augustus zijn er in het Museo Piaggio di Pontedera speciale activiteiten voor alle bezoekers, terwijl de straten van het stadje in de buurt van Pisa worden opgevrolijkt door tal van Vespa’s.

duik-toscane

Gezamenlijk duik
800 verschillende strandtenten langs de 601 kilometer lange Toscaanse kunst doen hun best om zoveel mogelijk mensen een gelijktijdige duik te laten nemen in de blauwe zee. Op zaterdag 24 augustus nemen alle deelnemers een aanloop om precies om half zes ’s middags in het water te belanden.

puccini-arcobaleno

Muzikale toost
Vivia il Vino spumeggiante, leve de bruisende wijn – dat is het eerbetoon dat het Puccini Festival dit jaar brengt aan de Toscaanse zomer. De muzikale toost op zaterdagavond 24 augustus overbrugt twee eeuwen operamuziek, op de prachtige plek aan de oever van het Lago di Massaciuccoli waar Puccini zelf inspiratie vond.

carnaval-zomer

Zomers carnaval
Viareggio, de Italiaanse hoofdstad van het carnaval, viert de Toscaanse zomer met een extra carnavalsoptocht op zaterdag 24 augustus. Schitterende wagens van papier-maché trekken over de boulevard, in een bonte stoet van carnavalsvierders, toeristen en zonaanbidders.

belvedere

Regenboog met uitzicht
Florence viert de Toscaanse zomer tegen een reeds donkere hemel, met onder andere een avond-aperitivo bij het recent geopende Forte di Belvedere, musea die tot laat zijn geopend en een uitgebreide aperitivo op het stadsstrand aan de Arno.

Alle evenementen die kleur geven aan de laatste augustusdagen van deze zomer vind je op de website Arcobalenodestate.it of op de speciale Facebookpagina.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *