Inspiratie voor een Italiaanse kerst

Op vakantie in zonnig Toscane

Naast schilderachtige landschappen, schitterende steden en die geweldige keuken geniet je in Toscane ook van een fantastisch klimaat. Voor de maand september scoort de regio Toscane zelfs maar liefst een 8,7 op de Sunfactor van Waarschijntdezonwel.nl. Daarom trakteren we in samenwerking met Waarschijntdezonwel.nl op even heerlijk nazomeren in Toscane!

In deze blog vertellen we je meer over de unieke Sunfactor, een van de ingrediënten die je nodig hebt om kans te maken op een vakantie in Toscane. Lees dus snel verder, enne… in bocca al lupo!

Waar schijnt de zon?
Het is meer dan herkenbaar: als het bij ons in Nederland en België druilerig weer is, dan willen we niets liever dan de zon opzoeken. Maar waar vind je de fijnste zongebieden, met een hoog aantal zonuren en aangename fijne temperaturen – zowel voor een last minute (er is een actuele weersvoorspelling tot tien dagen voor vertrek) als voor de periode dat je je vakantie wil plannen?

We krijgen regelmatig de vraag of een bepaalde bestemming in het voor- of najaar al of nog zonnig genoeg is voor een dagje strand. Vanaf nu kun je dat ook makkelijk zelf checken op Waarschijntdezonwel.nl.

Het werkt heel eenvoudig: je kiest de periode waarin je op vakantie wilt gaan plus je ideale minimum en maximum temperatuur. Ook geef je aan wat je maximaal wil besteden aan je vakantie. Vervolgens krijg je een overzicht van bij jouw wensen passende vakantiebestemmingen.

Innovatief? Klopt – en dat vonden de internationale trendspotters van Springwise ook. In het jaar van lancering werd Waarschijntdezonwel.nl dan ook gekozen als een van de tien top-innovaties in de reiswereld.

Wat is de Sunfactor?
Alle bestemmingen krijgen van Waarschijntdezonwel.nl een unieke Sunfactor. Hoe deze Sunfactor precies wordt bepaald? In het kort op basis van een model waarin verschillende weers- en klimaatomstandigheden worden samengevoegd. Om te beginnen natuurlijk het aantal uren zon per dag, maar denk bijvoorbeeld ook aan de gemiddelde dag- en nachttemperatuur, de gemiddelde regenval in millimeters en het aantal regendagen per maand.

Een bestemming scoort een hoge Sunfactor als het tussen de 25 tot 28 graden is, er weinig tot geen regen valt, de zon zoveel mogelijk schijnt en de nachttemperatuur (waar de watertemperatuur deels van afhankelijk is) tussen de 21 en 25 graden ligt.

Toscane heeft in september mede dankzij de aangename temperaturen en de geringe kans op regen een Sunfactor van maar liefst 8,7. Een ideale tijd om er heerlijk ontspannen vakantie te vieren!

Maak kans op een vakantie in Toscane!
Namens Waarschijntdezonwel.nl mogen we een van de Ciao tutti-lezers blij maken met een vakantie in Toscane t.w.v. € 449,-. Je kunt dit bedrag besteden aan een reis naar Toscane bij een met Waarschijntdezonwel.nl samenwerkende reisorganisatie naar keuze (te boeken in 2017).

Kans maken? Vul dan voor 31 juli 2017 onderstaand mail&winformulier in o.v.v. Vakantie in Toscane (bij Wat wil je winnen?) én geef in het berichtvak antwoord op de volgende vraag: wat is de gemiddelde Sunfactor score van Toscane? Een kleine tip: het antwoord is te vinden op Waarschijntdezonwel.nl.

Deze actie is afgelopen. De gelukkige winnaar heeft persoonlijk bericht ontvangen.

dit artikel is geschreven i.s.m.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Een reactie

  1. Toscane geweldig!
    We heffen ons glas dan pakken we onze tas!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.