Home » Reizen door Italië » Toscane » Wie wordt de bruid?
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Wie wordt de bruid?

Februari is bij uitstek de maand van de romantiek, dankzij San Valentino, maar volgend jaar wordt februari romantischer dan het ooit was. In februari 2014 gaat namelijk de film Toscaanse bruiloft in première, van de makers van Verliefd op Ibiza.

Toscaanse-Bruiloft

Komende dinsdag, 21 mei, wordt de sterrencast gepresenteerd tijdens een exclusieve persdag – uiteraard in Toscane. Onder het genot van een sprankelend glas prosecco gaat acteur Jan Kooijman onthullen wie de rol van zijn bruid in de film zal vertolken. Ook de overige sterrencast van deze romantische komedie wordt tijdens deze unieke persdag onthuld – uiteraard na een uitgebreide lunch op Italiaanse wijze.

Het verhaal
De cast mag dan nog grotendeels geheim zijn, het verhaal mogen we alvast verklappen. Sanne runt samen met haar vader en moeder Casa Matrimonio, een luxe vrijstaand landhuis in het zonovergoten Italië. Het landgoed ligt in Toscane – de ideale plek om je droombruiloft te vieren. In Casa Matrimonio komen gasten bij elkaar om het leven en de liefde te vieren. Een Toscaanse bruiloft vormt voor alle gasten het hoogtepunt van hun verblijf. Voor sommigen is het landgoed bekend terrein en zij komen er wel heel graag. Want trouwen doe je immers maar… twee keer!

Meespelen in Toscaanse bruiloft?
De opnames vinden in juni en juli plaats in Toscane – en jij kunt erbij zijn! Kijk snel op de website van de film om te zien aan welke voorwaarden je moet voldoen en hoe je je aan kunt melden.

Droomvilla
De opnames van Toscaanse bruiloft vinden plaats in Villa Triboli, een schitterende laat negentiende-eeuwse villa, ontworpen door Giuseppe Poggi, een van de grootste Italiaanse architecten uit die tijd. Andere imposante bouwwerken van zijn hand zijn o.a. het Piazzale Michelangelo, met schitterend uitzicht op Florence. We nemen vanochtend alvast een kijkje:

Villa_Impruneta

Villa_Impruneta2

Villa_Impruneta3

Villa_Impruneta4

Villa_Impruneta5

Villa_Impruneta6

Villa_Impruneta7

Het uitzicht vanuit Villa Triboli over de Italiaanse tuinen en de heuvels met wijnranken is eveneens adembenemend. De toegang tot de villa wordt gevormd door een kilometers lange privéweg met aan weerszijden cipressen. De villa was een van de locaties tijdens het huwelijk van prinses Carolina de Bourbon Parma, dochter van prinses Irene, en Albert Brenninkmeyer.

Op 16 juni 2012 gaven zij elkaar in aanwezigheid van de Koninklijke familie en veel vrienden en bekenden in de San Miniato al Monte het jawoord. De jongste dochter van prinses Irene en prins Carel Hugo de Bourbon Parma koos voor een huwelijk in Noord-Italië omdat ze hertogin van Parma en markiezin van Sala is; zowel Parma als Sala liggen in Emilia-Romagna. Ook haar vader ligt daar begraven. De festiviteiten vonden op diverse locaties in en rondom Florence plaats. De ochtend na het huwelijk, op 17 juni, kwamen alle gasten nog een keer bijeen om in de tuinen van Villa Triboli te genieten van een sprookjesachtig ontbijt – net als de sterrencast aanstaande dinsdag aan lange tafels

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *