Download gratis de Ciao tutti app

Vista Verde Relais – kindvriendelijk vakantie vieren aan de Toscaanse kust

Op vakantie met kinderen en genieten van zowel de kust als het binnenland van Toscane? Dan is Vista Verde Relais een aanrader.

Dit overzichtelijke relais biedt 33 appartementen, die verdeeld zijn over vijf grote landhuizen. Het hele terrein is kindvriendelijk, met een fijne speeltuin, twee zwembaden, een kinderbad, een tennisbaan en een restaurant. Je logeert op slechts tien kilometer van het strand van Cecina.

Voor we naar de kust rijden, verkennen we Vista Verde Relais. Ooit was dit landgoed het thuis van de familie Baldasserini, die er allerlei lekkers verbouwde. De oude boerderij moest echter nodig gerestaureerd worden, hetgeen voor de familie aanleiding was om het roer rigoureus om te gooien.

Ze besloten van hun landgoed een vakantierelais te maken, waarbij de oude boerderij en landhuizen prachtig verbouwd werden. Er kwamen ook nog twee landhuizen bij, eveneens in originele Toscaanse bouwstijl, maar dan heerlijk gelegen ‘tussen de wijngaarden’.

Op het menu van het restaurant vind je typisch Toscaanse recepten, die perfect samen gaan met de zelf geproduceerde wijnen van de familie Baldasserini. Op woensdagavond is er een gezellig Toscaans buffet in de buitenlucht.

Eropuit!
Een leuk dagje uit is het adventure-park in de omgeving, waar de hele familie avontuurlijke parcoursen in de bomen af kan leggen. Nog meer tips vind je in de blog Toscane met kinderen – de beste tips voor een onvergetelijke vakantie.

Vista Verde Relais ligt vlak bij het authentieke dorpje Riparbella. Hier vind je een minimarkt, een bank, een bakker, een drogist, een bar en een paar restaurants/pizzeria’s.

De bekende badplaats Cecina (op ongeveer zeven kilometer afstand) heeft nog meer gezellige restaurantjes, bars en winkels. De wekelijkse markt (op dinsdag) is ook een aanrader.

De verschillende kustplaatsen zijn een kwartiertje te bereiken. Cecina Mare (elf kilometer) met haar boulevard bijvoorbeeld, waar tevens gedurende het seizoen op zondag markt is.

Vanaf Cecina Mare loopt het zandstrand door tot Marina di Bibbona. Een groot gedeelte van dit strand is toegestaan voor honden. Het natuurreservaat La Riserva Naturale Biogenetica loopt direct achter dit zandstrand en is prachtig om doorheen te wandelen of te fietsen.

De middeleeuwse stadjes Montescudaio (circa vijf kilometer), Guardistallo (circa elf kilometer), Bibbona (vijftien kilometer) en Casale Marittimo (eveneens vijftien kilometer) met hun smalle steegjes zijn perfect om de Toscaanse sfeer te proeven.

Een verblijf bij Vista Verde Relais boek je via Tritt – Case in Toscane.

www.tritt.nl | toscane@tritt.nl
0031-(0)180769148

Let wel: in de buurt van de accommodatie loopt een weg. Daardoor is de accommodatie goed te bereiken, maar het verkeer kan, afhankelijk van de windrichting en de verkeersdrukte, hoorbaar zijn.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *