Home » Reizen door Italië » Toscane » Saluti da Siena! – Groeten uit Siena!
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Saluti da Siena! – Groeten uit Siena!

Ciao tutti! Vandaag gaat waarschijnlijk de lekkerste week van Saskia’s leven beginnen. Nu mag ze normaal al niet klagen qua culinaire ervaringen, maar de komende dagen staan helemaal in het teken van lekker eten – en drinken…

Saskia is sinds vrijdag namelijk in Siena. Ze heeft onderdak gevonden in een klein maar gezellig appartementje in een oud klooster, vlak bij de Porta Camollia, de belangrijkste toegangspoort tot de stad.

Siena-Porta-Camollia

Ze volgt deze week aan de Scuola Leonardo da Vinci in Siena namelijk de cursus Siena con gusto, Siena met smaak. Vijf dagen lang wordt ze, samen met een aantal medestudenten, ondergedompeld in de traditionele lekkernijen uit Siena en omgeving.

Dat betekent ontbijten met ricciarelli en cappuccino, ’s ochtends taallessen waarbij het culinaire aspect vast ook aan bod zal komen, nieuwe energie opdoen tijdens de lunch en een korte siësta en dan op pad om de culinaire schatten van Siena te ontdekken.

Siena-koekjes (2)

Op maandag starten we onze culinaire kennismaking met een aperitivo op het Piazza del Campo, waarbij we niet alleen een glas wijn en lekkere lokale hapjes krijgen voorgeschoteld, maar ook allerlei informatie over de Sienese specialiteiten als cinta senese, pici, de befaamde koekjes en panforte.

Op dinsdag stropen we zelf de mouwen op, voor een kookcursus onder leiding van een van de lokale chef-koks. We gaan die dag aan de slag met pecorino en uiencompote, gnocchi met verse pesto, een zomerse versie van parmigiana di melanzane (heel benieuwd naar, want dat is een van Saskia’s favorieten) en cantucci. Uiteraard mogen we daarna ook genieten van de door ons zelf bereide gerechten!

cantuccini

Woensdagmiddag verlaten we de stad even voor een bijzondere wijnproeverij. Het is de Brunello di Montalcino die deze middag eregast is!

Als we na al die wijn de taalles ’s ochtends goed hebben doorstaan, duiken we donderdag weer zelf de keuken in, om onder leiding van een andere chef-kok uit Siena zelf ravioli te maken. Ook mogen we de beroemde torta della nonna, met room en pijnboompitten, bakken.

Vrijdag en zaterdag is het dan tijd om ook zelf nog even door de stad te struinen, op zoek naar nog meer lekkere adresjes in Siena (na afgelopen weekend al goed door de straten te hebben gestruind). Saskia doet natuurlijk uitgebreid verslag, zodat jullie straks ook kunnen genieten van al het lekkers in Siena.

Siena-overviewSiena-delicatessen-Antonio

Maar eerst naar school, met een tussenstop voor de eerste cappuccino met Sienese biscotti. Buona giornata!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

2 reacties

  1. Zo dat is geen verkeerd weekje Sas! Geniet ervan en laat ons meegenieten!
    Vooral van die torta della nonna! Jammie! Veel plezier en doe je best met het maken van al dat lekkers!
    Ciao, ciao!

  2. Helemaal niet jaloers!!
    Ik ben ontzettend blij voor je, Saskia. En ook dankbaar dat je al dat moois met ons deelt!

    Warme groet, ciao!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *