Ontdek onze unieke City Walks in Italiaanse steden

Piazza Pinokkio – een sprookjesachtige plek in de heuvels van Toscane

Ben je op zoek naar een fijne plek voor een vakantie met jonge kinderen? Laat je dan betoveren door Piazza Pinokkio, een sprookjesachtige plek in de Toscaanse heuvels, op een steenworp afstand van Florence.

Op weg naar je vakantieverblijf zie je tussen de wijn- en olijfboomgaarden een zonnig geel geschilderde oude wijnboerderij opdoemen. Dit is het domein van Pinokkio en Geppetto, van de krekel en de fee, de walvis en de ezel.

Het is een plek waar kinderen zich meteen thuis zullen voelen, met dank aan onder meer de vele leeftijdsgenootjes om mee te spelen, heerlijk binnen- en buitenspeelgoed, een speeltuin, een fijn en veilig zwembad (én pierenbadjes) een pizza-avond en een heuse ijssalon die gerund mag worden door de bambini zelf (en die wij stiekem ook wel willen hebben!).

Het pad dat naar Piazza Pinokkio leidt, voert door een klassiek Toscaans landschap met glooiende heuvels vol olijfbomen en wijnranken zover het oog kan kijken. Je wordt ontvangen door een indrukwekkende rij cipressen van vele tientallen jaren oud, die je als vanzelf naar de voormalige wijnboerderij leiden.

Terwijl jullie je vergapen aan de schitterende ligging (bereid je vast voor op spectaculaire zonsondergangen en ochtendnevel die van vroeg opstaan elke dag opnieuw een feestje maakt), hebben de kinderen hun namen al gevonden op het grote welkomstbord van Piazza Pinokkio.

De appartementen liggen allemaal aan de brede vroegere oprijlaan. Slaap je in het appartement van Pinokkio, van de fee of van Geppetto? Deel je je vakantiehuis met de krekel, de walvis, de ezel of Stromboli? Elk appartement heeft zijn eigen figuur uit het sprookje van Pinokkio. Niet alleen buiten zie je de krekel, de walvis, de ezel en Pinokkio’s lange neus terug, in elk appartement schittert ook een kleurrijke muurschildering.

Alle appartementen zijn lekker ruim. Ze werden stuk voor stuk opgeknapt, maar hebben de authentieke Toscaanse sfeer behouden. Dat betekent dat ze terracotta vloeren hebben, plafonds met zware houten balken en lekker dikke muren, die je vakantiehuis ook ’s zomers lekker koel houden.

De ramen en deuren zijn voorzien van donkergroene houten luiken. Elke slaapkamer heeft plafondventilatoren voor extra verkoeling. Ook zijn er overal klamboes, zodat je na een dag lekker spelen en zwemmen lekker slaapt. Er zijn verschillende kindvriendelijke extra’s die je kunt reserveren, zodat je met minimale bagage – voor zover dat gaat met jonge kinderen – op reis kan.

Je merkt al snel dat het idee van eigenaren Martijn en Angelique om de meest kindvriendelijke plek van Toscane te creëren, meer dan geslaagd is. Je hebt letterlijk geen kind meer aan je kinderen en dus kun je ook zelf ongestoord genieten en lekker ontspannen.

Ook omdat je drie keer per week niet na hoeft te denken over het eten. Martijn staat namelijk graag in zijn Gambero Rosso-keuken en zorgt ervoor dat je drie keer in de week kunt aanschuiven. Elke zaterdag, als alle nieuwe gasten zijn aangekomen, tovert Martijn een apericena op tafel. Dat is een aperitivo en cena (diner) ineen. Je komt zo na een lange reis meteen in Italiaanse sferen en na een glas limoncello zul je gegarandeerd goed slapen.

De grote favoriet is de pizza-avond. Als Martijn de oven opstookt en zijn beroemde pizza’s bakt, is het altijd weer feest.

Pastaliefhebbers komen op donderdag aan hun trekken, met een buffet van verschillende soorten pasta, samen met een salade en een glas wijn. De jonge gasten mogen ook kiezen voor een pannenkoek met stroop en/of poedersuiker. Al is het komkommerbeest altijd het meest in trek!

Op de ochtend na aankomst kan Angelique een ontbijt verzorgen, aan huis gebracht in een originele ontbijtmand gevuld met versgebakken croissants, verse broodjes en paar plakjes zelfgebakken volkoren brood met divers beleg, koffie, thee, melk en sinaasappelsap.

Eropuit!
Liggend op je luxe ligbed bij het zwembad waan je jezelf in the middle of nowhere. Niets is minder waar. Een betere locatie in Toscane kan je niet wensen, want vanaf Piazza Pinokkio ben je met de auto in tien minuten bij de halte van de tram die je afzet in het centrum van Florence. Dat scheelt niet alleen een hoop parkeerstress, maar is ook nog eens supersnel. Andere mooie plaatsen als Lucca, Pisa, San Gimignano en Siena zijn binnen een uur met de auto te bereiken.

Heb je zin om eens iets anders te doen? Toscane is de picknickplek bij uitstek. Overal waar je komt vind je houten tafels, vaak in de buurt van een speeltuin.

Ook een dagje strand is een aanrader. Vooral de stranden tussen Pisa en Livorno zijn favoriet. De strandpaviljoens zijn hier compleet uitgerust met bar en restaurant. Er zijn douches op het strand en het is er altijd schoon. En dat op minder dan een uurtje rijden van Piazza Pinokkio…

Meteen boeken? Op Piazza Pinokkio vind je nog veel meer informatie en een boekingskalender. Voor meer informatie kun je ook altijd mailen via post@piazzapinokkio.com naar of bellen met Angelique (0039-3663849987) of Martijn 0039-3383829529.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *