Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Mythe en muziek – Mitoraj in Pietrasanta

We bewonderden de werken van de Poolse kunstenaar al in Pisa, aan de voet van de Scheve Toren, in Rome en in Florence. Deze zomer geven zijn beelden extra cachet aan de Toscaanse kunstplaats Pietrasanta (in de provincie Lucca), tijdens de expositie Mito e Musica.

Mito-Musica-Mitoraj-Pietrasanta-1

Nog tot en met 30 augustus staan de engelen, hoofden en andere kunstwerken van Mitoraj op het centrale Piazza del Duomo, bij het klooster Sant’Agostino en op het Piazza Matteotti. Een kleine impressie:

Mito-Musica-Mitoraj-Pietrasanta-2 Mito-Musica-Mitoraj-Pietrasanta-3 Mitoraj-Pietrasanta Mitoraj-Pietrasanta-4 Mitoraj-Pietrasanta-6 Mitoraj-Pietrasanta-7 Mitoraj-Pietrasanta-8 (1) Mitoraj-Pietrasanta-8

Mitoraj heeft Pietrasanta zelf als plek uitgekozen, als een geliefde plek voor een van zijn exposities. Hij exposeerde er al eerder en werd in 2001 zelfs uitgeroepen tot ereburger van Pietrasanta. Helaas kan Mitoraj, die nog niet zo lang geleden overleed, er zelf niet meer van komen genieten, maar dat zullen wij dubbel en dik voor hem doen.

Elke vrijdagavond is er bovendien een gevarieerd muzikaal programma, dat wordt georganiseerd door de Fondazione Festival Pucciniano. Zij staan garant voor bijzondere muziekstukken, die te horen zijn in de Sant’Agostino, waar naast creaties van Mitoraj (met onder meer de kostuums voor Tosca die Mitoraj ook maakte voor het Festival Puccini) ook foto’s van Giovanni Ricci-Novara te zien zijn, de fotograaf met wie Mitoraj vaak samenwerkte.

Mitoraj-Pietrasanta-8 (2) Mitoraj-Pietrasanta-8 (3)foto’s deels met dank aan Andrea Paoletti

Foto MOSTRA MITORAJ a PIetyrasanta

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *