Home » Reizen door Italië » Toscane » My Tuscan Experience – ervaar het échte Toscane
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

My Tuscan Experience – ervaar het échte Toscane

My-Tuscan-Experience-deur

Dat Toscane een prachtig stukje Italië is, hoeven we jullie niet te vertellen. Met kunststeden als Florence en Siena, de beroemde wijnen uit de Chianti en de Scheve Toren van Pisa mag de regio wereldwijd op veel bewonderaars en bezoekers rekenen.

Toch is Toscane veel meer dan deze hoogtepunten. Een van de minder bekende gebieden is de Valdelsa, een stukje Toscane waar bijzonder mooi historisch erfgoed bewaard is gebleven, waar de grote drukte van het toerisme over het algemeen ver weg is en waar je kunt opladen in de schitterende lappendeken aan landschappen.

My-Tuscan-Experience-4

Om meer mensen kennis te laten maken met de Valdelsa, werd er afgelopen donderdag in Poggibonsi een nieuwe website gepresenteerd: My Tuscan Experience. Samen met een vijftal andere bloggers van over de hele wereld waren wij erbij, om het virtuele lintje door te knippen van dit nieuwe platform:

My-Tuscan-Experience

Deze nieuwe website heeft allerlei verschillende activiteiten verzameld die je als bezoeker van de Valdelse tussen grofweg oktober en mei kunt doen. In deze periode worden er tal van activiteiten georganiseerd die je het gevoel geven echt deel uit te maken van de mensen die hier wonen en werken en die de grootste schatten van het gebied graag voor je onthullen.

De activiteiten zijn onderverdeeld in vier categorieën:

1 Living DOCG – leven als een echte inwoner van Toscane, met alle bijbehorende tradities en gewoonten

My-Tuscan-Experience-Living-DOCG My-Tuscan-Experience-Living-DOCG-2

2 Roots – de historische wortels en het bijzondere culturele erfgoed dat ons daar nog aan herinnert

My-Tuscan-Experience-Roots My-Tuscan-Experience-Roots-2

3 Genius – de creativiteit van het gebied, met bijzondere ambachten en ateliers van kunstenaars

My-Tuscan-Experience-Genius My-Tuscan-Experience-Genius-2

4 Around – het landschap dat dit alles omringt en waarin je je helemaal kunt verliezen

My-Tuscan-Experience-Around My-Tuscan-Experience-Around-2 My-Tuscan-Experience-Around-3foto’s: My Tuscan Experience

Dankzij een video en een mooie selectie foto’s brengt My Tuscan Experience je al helemaal in de stemming en wil je niets liever dan direct je koffers pakken om alle plaatjes met eigen ogen te gaan aanschouwen. Dat mochten wij de afgelopen dagen doen, tijdens een bijzondere blog tour door dit stukje Toscane.

We maakten een bijzondere ballonvaart over Toscane, proefden wijn, heel veel wijn, gingen op ontdekkingstocht in Siena en San Gimignano en ontmoetten heel veel Toscani DOCG die ons inwijdden in la vita toscana. De komende dagen nemen we jullie mee op onze Tuscan Experience, dus zorg voor een geldig ID en een gevulde koffer…

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

3 reacties

  1. l. van den troost

    wat jammer dat Ciao tutti in het Nederlands is ; Italiaans zou toch pas echt zijn !

  2. Dan zouden we helaas een heleboel Italiëliefhebbers uitsluiten… En we willen natuurlijk juist onze liefde voor Italië delen met Nederlanders en Belgen die net zo dol op het land zijn als wij. Maar af en toe gebruiken we uiteraard wel Italiaanse woorden en uitdrukkingen, gewoon omdat ze te mooi zijn om te vertalen!

  3. Gelukkig is het in het Nederlands!
    Wat is dit leuk om te lezen allemaal
    Ik heb er al weer helemaal zin in om naar Toscane te gaan en probeer ook steeds meer te leren van jullie site; bedankt daarvoor!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *