Ontdek onze unieke City Walks in Italiaanse steden

Monteriggioni in miniatuur

Vanmiddag maken we een uitstapje naar Monteriggioni in San Gimignano. Hé, hoor ik jullie nu denken, zijn de Toscaanse temperaturen Saskia naar het hoofd gestegen? Monteriggioni ligt toch in de buurt van Siena, en niet IN San Gimignano?

Klopt helemaal, maar sinds kort huist er een miniatuurversie van dit Toscaanse dorpje in San Gimignano. Het Centro per le Arti, dat een aantal jaren geleden werkte aan SanGimignano1300, een miniatuurversie van het stadje zoals het er in het jaar 1300 uitgezien zou hebben, werken nu aan een middeleeuws mini-Monteriggioni.

Na langdurig en zorgvuldig historisch onderzoek hebben de mensen van SanGimignano1300 hun gereedschap weer ter hand genomen. Onder leiding van niemand minder dan Michelangelo Rubino (what’s in a name) werkt de hele staf toegewijd aan de huizen en middeleeuwse muren van het Toscaanse stadje. Een kleine impressie:

Michelangelo en zijn artiesten doen dit alles in hun werkplaats in San Gimignano, waar je meer dan van harte bent uitgenodigd om een kijkje te nemen. Wie niet in de buurt is, kan de werkzaamheden ook volgen via hun weblog. Zo zie je Monteriggioni bijna steen voor steen worden opgebouwd…

Wij namen vandaag vast een kijkje bij de werkzaamheden aan Monteriggioni. Deze vinden plaats in het Centro per le Arti San Gimignano 1300 aan de Via San Giovanni 50. Je kunt hier elke dag tussen 10.00 en 19.00 uur terecht om een kijkje te nemen. De toegang is gratis, alleen als je een audiotour mee wil nemen door het museum, betaal je een klein bedrag. Kijk voor actuele informatie en een routebeschrijving op de website SanGimignano1300.

In het centrum is natuurlijk ook nog altijd het middeleeuwse San Gimignano in miniatuur te vinden, waar het allemaal mee begon. Daar wandelen we morgenochtend virtueel doorheen!

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *