Download gratis de Ciao tutti app!

Naar het Parco di Pinocchio in Collodi (Toscane)

Geppetto had heel wat te stellen met de houten pop die hij van een stuk pijnboomhout maakte. Zijn marionet, die hij Pinocchio noemde, kwam tot Geppetto’s grote vreugde tot leven en werd een avontuurlijk jongetje, door wie Geppetto voor hete vuren kwam te staan.

Net zo avontuurlijk zijn de vier jonge Pinokkio’s Davy Gomez (11), Thijs Overpelt (10), Jannes Heuvelmans (11) en Max Mies (11), die vanaf september afwisselend op het podium van het Efteling Theater zullen staan, als niemand minder dan Pinokkio.

Parco-Pinocchio-cast-musical-Pinokkio-Efteling (38)Davy, Thijs, Jannes & Max (v.l.n.r.) met Pinokkio

Samen met Alexandra Alphenaar (de fee), Barry Beijer (kat en vos), Ara Halici (Constanzo en Pericolo) en Simon Zwiers (Geppetto) brengen deze vier Pinokkio’s het Toscaanse sprookje op de Brabantse planken.

Vorige week reisden de vier Pinokkio’s, samen met de andere castleden, regisseurs en pers naar het Toscaanse Collodi, waar Pinokkio in 1881 het levenslicht zag. Ook Saskia reisde mee en verkende samen met Thijs, Max, Davy en Jannes het Parco di Pinocchio.

Bij aankomst zijn de jongens even stil van verbazing. Overal Pinokkio’s! Daar moeten ze natuurlijk mee op foto en op film:

Parco-Pinocchio-cast-musical-Pinokkio-Efteling (23) Parco-Pinocchio-cast-musical-Pinokkio-Efteling (37) Parco-Pinocchio-cast-musical-Pinokkio-Efteling (39)Parco-Pinocchio-cast-musical-Pinokkio-Efteling (2)Jannes & PinokkioParco-Pinocchio-cast-musical-Pinokkio-Efteling (3)Max & PinokkioParco-Pinocchio-cast-musical-Pinokkio-Efteling (5)Thijs & Davy met Pinokkio

In de kleine tentoonstellingsruimte kijken de vier Pinokkio’s hun ogen uit. Niet alleen zijn hier heel veel verschillende marionetten verzameld, je kunt ook digitaal bladeren in oude uitgaven van Pinokkio. Er is zelfs een Chinese versie, die zoals Thijs het mooi verwoordt ‘dankzij de plaatjes nog wel te begrijpen is, die zijn namelijk precies hetzelfde als in ons verhaal’.

Parco-Pinocchio-cast-musical-Pinokkio-Efteling (7) Parco-Pinocchio-cast-musical-Pinokkio-Efteling (8) Parco-Pinocchio-cast-musical-Pinokkio-Efteling (11) Parco-Pinocchio-cast-musical-Pinokkio-Efteling (12)

Buiten wandelen we letterlijk door Collodi’s sprookjesboek. De jongens lopen net als de echte Pinokkio meteen in de armen van de carabinieri.

Parco-Pinocchio-cast-musical-Pinokkio-Efteling (27) Parco-Pinocchio-cast-musical-Pinokkio-Efteling (28)

Vervolgens maken ze kennis met Japie Krekel, die geen rol speelt in de sprookjesmusical van de Efteling. Dat is misschien maar goed ook, want in het originele verhaal van Collodi loopt het al aan het begin van het verhaal slecht af met dit beestje…

Parco-Pinocchio-cast-musical-Pinokkio-Efteling (29)

Na Japie Krekel wachten Vos en Kat. Thijs, Davy, Jannes en Max maken even plaats voor Barry Beijer, de vertolker van deze dubbelrol. We hebben in een sneak preview alvast mogen zien hoe Barry deze rol vertolkt, maar dat verklappen we later.

Parco-Pinocchio-cast-musical-Pinokkio-Efteling (30)

De jongens hebben in de tussentijd al de fee en haar huisje ontdekt. Thijs kust de kleine fee met haar gouden hoofdje, terwijl Davy als een echte ster de oudere fee opzoekt en haar striking pose overneemt:

Parco-Pinocchio-cast-musical-Pinokkio-Efteling (31) Parco-Pinocchio-cast-musical-Pinokkio-Efteling (33)

Wat volgt is de ezel: zowel een bronzen beeld als een echte ezel die ons met zijn gebalk al van veraf welkom heet.

Parco-Pinocchio-cast-musical-Pinokkio-Efteling (35) Parco-Pinocchio-cast-musical-Pinokkio-Efteling (35a)

Aan het einde van de beeldenroute wacht echter nog een veel leuker dier: de enorme walvis met opengesperde bek:

Parco-Pinocchio-cast-musical-Pinokkio-Efteling (36)

Na de beeldenroute doen we het verhaal nog eens dunnetjes over op La Piazzetta dei Mosaici (Het Pleintje van de Mozaïeken), waar de jongens voor het eerst ook echt een lange neus kunnen maken:

Parco-Pinocchio-cast-musical-Pinokkio-Efteling (25) Parco-Pinocchio-cast-musical-Pinokkio-Efteling (26)

Geppetto, alias Simon, haalt ondertussen zijn hart op in zijn eigen laboratorio, werkplaats:

Parco-Pinocchio-cast-musical-Pinokkio-Efteling (40) Parco-Pinocchio-cast-musical-Pinokkio-Efteling (41)

Daarna is het tijd om even in de huid van Geppetto te kruipen. In Il Teatro dei Burattini (Het Marionettentheater) krijgen alle castleden een Pinokkio-marionet, die ze op de melodie van Ik hou van dansen, een van de musicalliedjes, vrolijk laten zwieren:

Parco-Pinocchio-cast-musical-Pinokkio-Efteling (13) Parco-Pinocchio-cast-musical-Pinokkio-Efteling (14) Parco-Pinocchio-cast-musical-Pinokkio-Efteling (15) Parco-Pinocchio-cast-musical-Pinokkio-Efteling (15a) Parco-Pinocchio-cast-musical-Pinokkio-Efteling (16) Parco-Pinocchio-cast-musical-Pinokkio-Efteling (17) Parco-Pinocchio-cast-musical-Pinokkio-Efteling (18) Parco-Pinocchio-cast-musical-Pinokkio-Efteling (19) Parco-Pinocchio-cast-musical-Pinokkio-Efteling (20) Parco-Pinocchio-cast-musical-Pinokkio-Efteling (21)

Nieuwsgierig naar de sprookjesmusical Pinokkio?
Na een succesvolle reeks voorstellingen in het Efteling Theater gaat de sprookjesmusical Pinokkio dit najaar op tournee door Nederland en België. Vanaf oktober 2016 zal de sprookjesmusical te zien zijn in ruim vijftig verschillende theaters, waaronder het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, het Nieuwe Luxor Theater Rotterdam en de Stadsschouwburg in Antwerpen.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.