Home » Reizen door Italië » Toscane » Kleurrijke fladderaars
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Kleurrijke fladderaars

Vanmiddag zoals beloofd nog een voorproefje uit De duizend tinten van Toscane. Daarvoor reizen we naar Collodi, het stadje in Toscane waarnaar de geestelijk vader van Pinokkio is vernoemd. Deze man heette eigenlijk Carlo Lorenzini. Hij wilde echter niet bekend worden onder zijn eigen naam en koos als pseudoniem de naam Collodi, naar het plaatsje waar zijn moeder geboren was, in het noorden van Toscane, vlak bij Lucca.

In dit plaatsje vind je nu het Parco di Pinocchio, waar we al eerder over schreven, maar ook de schitterende tuinen van Villa Garzoni, met als extra attractie het Collodi Butterfly House. Hier wonen honderden vlinders die je normaal gesproken alleen in de tropen ziet. De grootste en vrolijkst gekleurde vlinders fladderen in het rond in een tropische tuin vol kleurrijke bloemen en planten, waar je als bezoeker heerlijk tussendoor mag dwalen.

Vanmiddag wandelen we op Ciao tutti al even door de tuinen, tussen de vlinders door. Geniet!

Villa-Garzoni-Lucca (1)

Villa-Garzoni-Lucca (2)

Villa-Garzoni-Lucca (3)

Villa-Garzoni-Lucca (4)

Villa-Garzoni-Lucca (5)

Villa-Garzoni-Lucca (6)

Villa-Garzoni-Lucca (7)

Villa-Garzoni-Lucca (8)

Villa-Garzoni-Lucca (10)

Meer kleurrijks in Toscane
In het boek De duizend tinten van Toscane vind je nog veel meer Toscane-tips. Wil je het boek bestellen? Stuur dan een e-mail naar blog@ciaotutti.nl o.v.v. Toscane. Vermeld je naam en adresgegevens, hoeveel exemplaren je wil bestellen en voor wie het gesigneerd moet worden (eventueel ook met welke boodschap). Na betaling van € 19,95 plus € 1,95 verzendkosten (binnen Nederland, voor het buitenland zijn de verzendkosten wat hoger) krijg je een exemplaar van De duizend tinten van Toscane thuisgestuurd, voor een kleurrijke reis door deze regio.

De-duizend-tinten-van-Toscane-Saskia-Balmaekers

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *