Ontdek onze unieke City Walks in Italiaanse steden

Je eigen Toscaanse droombruiloft

Trouwen in Italië – daar zeggen we allemaal wel volmondig ja tegen! Door de glooiende Toscaanse heuvels richting de trouwlocatie rijden, elkaar het jawoord geven in het prieeltje van een oud kasteel of klooster, gevolgd door een Italiaans diner waarbij het ene gerecht nog lekkerder is dan het andere. Een droombruiloft!

Trouwen-in-Italië (15) Trouwen-in-Italië (5) Trouwen-in-Italië (3)

Maar ja, grote kans dat het slechts bij een droom blijft aangezien alles ervoor regelen wel een stukje ingewikkelder is dan in Nederland. Je zit op meer dan duizend kilometer afstand, je spreekt de taal niet (goed genoeg) en je weet waarschijnlijk überhaupt niet waar je moet beginnen. Een ervaren, lokale wedding planner die jouw droom werkelijkheid kan laten worden zou dan een geschenk uit de hemel zijn. Goed nieuws! Wij hebben er een gevonden: Simona Cappitelli.

Trouwen-in-Italië (2)

Sophie heeft Simona leren kennen tijdens een blog tour in en om San Giuliano Terme. Ze verbleef daar in het ongelooflijk romantische Bagni di Pisa Palace & SPA en voelde zich de koningin te rijk. De luxe suite ging haar verbeelding te boven en ze kon haar ogen niet afhouden van de fresco’s op het plafond boven haar hemelbed. Maar ja, ondanks alle pracht en praal voelde ze zich toch een beetje alleen. Sophie vertrouwde Simona toe dat ze haar vriend eigenlijk wel een beetje miste. Simona was de juiste persoon op de juiste plek. Ze kon Sophie namelijk meenemen in haar romantische verhalen en zo van een gemis een rooskleurig toekomstbeeld maken!

Trouwen-in-Italië (7)

‘Weet je wat zo mooi is aan mijn vak? Ik ontmoet twee mooie mensen en creëer de bruiloft om hen en hun liefde heen. De trouwdag straalt in alle opzichten uit wie zij als stel zijn. Ik zorg daarbij voor de organisatie – op alle fronten – en natuurlijk ben ik er ook altijd zelf bij op de grote dag. Ik wil natuurlijk wel kunnen garanderen dat alles zo goed mogelijk verloopt. Ik vind daarbij dat een bruiloft een privé-aangelegenheid is. Een dag die je deelt met de mensen die je écht dierbaar zijn. Mijn trouwerijen zijn dus ook vaak intiem van karakter.’

Trouwen-in-Italië (8) Trouwen-in-Italië (6)

De locaties die Simona aanbiedt zijn bijna te mooi om waar te zijn. Alleen al in Florence kun je terecht in Palazzo Vecchio, de Giardino delle Rose (de prachtige rozentuin hoog boven de stad) en zelfs in La Chiesa di Dante. Het super de luxe hotel Il Salviatino in Fiesole, prachtige landhuizen in de Chianti en kastelen rondom Siena maken allemaal deel uit van de mogelijkheden. Met dit arsenaal aan toplocaties zal er zeker weten wat voor jullie bij zitten dat, ook niet onbelangrijk, bij jullie budget past.

Simona is verder ook eerlijk en reëel aangaande de logistiek. Als iets niet kan, dan zal ze dat ook gewoon zeggen. Hetzelfde geldt voor het budget. Zo kom je niet voor teleurstellingen te staan en kan de grote dag zich ontvouwen zoals je het van te voren had voorgesteld. Kijk voor meer informatie over de kosten van een Toscaanse trouwerij op haar blog.

Trouwen-in-Italië (18) Trouwen-in-Italië (16) Trouwen-in-Italië (13)

Naast de mooiste dag van je leven, zal Simona je ook zoveel mogelijk meenemen in de Toscaanse cultuur, tradities en gebruiken. Ze is een Toscaanse pur sang en houdt met heel haar hart van deze prachtige Italiaanse regio.

Deze liefde deelt ze graag met het bruidspaar en ze zal je dan ook introduceren in haar wereld van goed eten, mooie wijnen en de mooiste plekjes in de omgeving. Je bezoekt de locaties samen met Simona en ze zal je daarbij allerlei mogelijkheden aanreiken zonder je iets op te leggen. Met respect, begrip en enthousiasme zorgt Simona dat jullie dag een onvergetelijke dag wordt!

Trouwen-in-Italië (10) Trouwen-in-Italië (12) Trouwen-in-Italië (11)

Simona is overal voor in: of het nou een bruiloft voor twee is of met een groep van honderdvijftig man, zij regelt het. Sophie weet dus wel wie ze moet bellen mocht haar amore haar ten huwelijk vragen :).

Kijk voor meer informatie op Simona’s website of stuur haar een mailtje (wtuscanyeeventsinitaly@gmail.com).

De beste tips voor een vakantie in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *