Ga op pad met onze City Walks!

Heilige paden naar San Galgano

Na ons bezoek aan Villa Demidoff rijden we over heilige paden. We bezoeken een van de stops op de gelijknamige route in de nieuwe reisgids 25 autoroutes Noord- en Midden-Italië, de abdij van San Galgano. Officieel het eindpunt van de route, maar de schitterende plek hield ons uren gevangen.

San Galgano

‘Een van de mooiste en aangrijpendste monumenten van Toscane,’ zo schrijft de gids over de ruïne van de abdij van San Galgano, die in de dertiende eeuw werd gebouwd door cisterciënzer monniken. Dat is meer dan waar, al zullen kinderen waarschijnlijk eerder onder de indruk zijn van de Kapel van Montesiepi, waar een heus zwaard uit een rots steekt.

Het verhaal gaat dat San Galgano op deze plek zijn laatste levensjaren doorbracht, in een eenvoudig hutje, ver weg van de wereld en van zijn carrière als soldaat. Om de oorlog definitief af te zweren, wilde hij zijn zwaard stukslaan op een rots. Het zwaard brak echter niet af, maar werd de rots verslonden tot er nog maar een klein stukje te zien was. Galgano probeerde het eruit te trekken, maar het zwaard gaf geen centimeter meer mee. Galgano zag dit als een teken van boven en besloot vlak bij de rots een eenvoudig onderkomen te bouwen, waar hij als kluizenaar leefde.

zwaard

Na deze veelbelovende finale gaan we de komende weken tijd maken voor de rest van de route, die al net zo veelbelovend klinkt:

‘Duizend jaar geleden trokken pelgrims door deze streek op weg naar de heilige stad Rome en brachten rijkdom naar de kerken, abdijen en plaatsen langs de route. Deze autoroute begint bij de torens van San Miniato en kronkelt dan over de Romeinse Via Cassia naar het klooster van San Vivaldo en het schitterende Volterra. De route voert naar San Gimignano, befaamd om zijn hoge torens en de Vernacciawijn, en dan verder naar Siena, met zijn spectaculaire kathedraal en pelgrimsziekenhuis. Verder zuidwaarts vind je de abdij van Monte Oliveto Maggiore, de bossen van de Val di Merse en de hoge steunberen van San Galgano.’

Ook op pad met 25 autoroutes Noord- en Midden-Italië ?
Of je nu door de bergen van Alto-Adige rijdt, door de glooiende heuvels van Le Langhe of langs de Adriatische kust in Le Marche, in Noord- en Midden-Italië ben je nooit ver van een stad vol cultuur, geschiedenis en gastronomie. De routes in 25 autoroutes Noord- en Midden-Italië voeren je langs beroemde steden in de regio of verlaten het gebaande pad en gaan naar betoverende dorpjes, geïsoleerde bergstations, verborgen grotten en afgelegen archeologische sites, zodat je kennis kunt maken met onverwachte facetten van Noord- en Midden-Italië.

25-autoroutes-Italie

In 25 autoroutes Noord- en Midden-Italië (inclusief de meren, Venetië & Veneto, Umbrië en Le Marche) vind je afwisselende routes, uiteenlopend van een tot vijf dagen. Elke route begint met een lijst van bezienswaardigheden onderweg en een gedetailleerde routekaart. Routes zijn op een flexibele manier samengesteld, zodat je ze kunt combineren tot een langere route, of er een dagtocht uit kunt halen. Ze worden aangevuld met praktische informatie als de toestand van de wegen, beste reistijd, marktdagen en evenementen.

25 autoroutes Noord- en Midden-Italië
ISBN 9789000314829
€ 24,99
Capitool

Bestel 25 autoroutes Noord- en Midden-Italië via deze link bij bol.com

P.S. Op de cover van 25 autoroutes Noord- en Midden-Italië schittert het schiereiland Sirmione in het Gardameer. Daarover later vandaag meer!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *