Download gratis de Ciao tutti app

Gratis naar het museum – in Florence én in Siena

Florence is één groot openluchtmuseum. Op bijna elke straathoek vind je wel een schitterend standbeeld of een bijzonder kunstwerk. Veel van deze pareltjes zijn een erfenis van de De’ Medici. Dankzij hen beschikt Florence over een duizelingwekkend groot aantal bijzondere kunststukken, die toeristen van over de hele wereld naar de stad weten te lokken. Er zijn zoveel schitterende kunstwerken te vinden, in bijvoorbeeld de Galleria degli Uffizi en de Galleria Palatina (in het Palazzo Pitti), dat je aan een paar dagen niet genoeg hebt om ze allemaal te zien.

Galleria-degli-Uffizi-Florence (1)

Dat dit allemaal nog in Florence te zien is, is te danken aan Anna Maria Luisa de’ Medici, die op 18 februari 1743 overleed. Deze dame was de laatste Medici-telg. In haar testament stelde ze vast dat álle bezittingen van haar familie – een keur aan beelden, schilderijen en andere kunstwerken – in bezit zouden komen van Florence. Er was maar één voorwaarde voor dit unieke geschenk: de erfenis, en alle delen daarvan, mocht Florence nooit voorgoed verlaten.

Galleria-degli-Uffizi-Florence (2)

Gratis naar het museum in Florence
Om dit bijzondere geschenk voor Florence te vieren, kun je elk jaar op 18 februari gratis naar de gemeentelijke musea van Florence – en dat is dan weer een bijzonder mooi cadeau voor iedereen die op die dag in de stad is.

Je kunt gratis een bezoek brengen aan het Palazzo Vecchio (open van 9.00 tot 19.00 uur), aan het Museo Novecento (open van 10.00 tot 18.00 uur), aan de Santa Maria Novella (open van 9.00 tot 17.30 uur) en aan de Cappella Brancacci (open van 10.00 tot 17.00 uur).

Palazzo-Vecchio-Florence

Gratis naar het museum in Siena
In Siena kun je niet alleen op 18 februari gratis naar het museum, maar geniet je de hele maand februari nog van gratis toegang tot de gemeentelijke musea. Onder de noemer Febbraio al Museo (Februari in het Museum) geniet je zo vaak je wil helemaal voor niks van de kunstschatten in het Museo Civico (in het Palazzo Pubblico aan het Piazza del Campo) en in de Santa Maria della Scala (in het voormalige hospitaal tegenover de Duomo).

Siena (3)

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *