Geniet dit voorjaar van het mooie Toscane

Ben je al bezig met vakantieplannen? Misschien kun je dit voorjaar je verkleumde botten weer op temperatuur laten komen in een mooi vakantiehuis in Toscane van Charme Quality. Er zijn tegenwoordig steeds meer aanbieders die verschillende huisjes verhuren op zogenaamde agriturismi. Dit zijn landgoederen waarvan de eigenaar per se de traditionele landbouwmethoden wil blijven behouden om de kwaliteit van zijn producten te kunnen garanderen. De verliezen die dit met zich meebrengt, compenseert hij door huisjes op zijn landgoed te verhuren aan toeristen die zo op een bijzondere manier van het Toscaanse landleven kunnen genieten.

Charme Quality 1

Casa Fanfulla
Casa Fanfulla is een groot huis dat is onderverdeeld in vakantiewoningen. Het is een prachtige agriturismo die ligt tussen de olijfboomgaarden in de Toscaanse heuvels. Voor de deur ligt een heerlijk zwembad, dus ook voor de kinderen is dit een perfecte locatie, die verder uitnodigt tot veel leuke uitstapjes in de omgeving. Je kunt hier mooie lange wandelingen maken, bijvoorbeeld naar het middeleeuwse dorpje Marciano della Chiana en, iets verderop gelegen, Arezzo, Montepulciano en Siena.

Casa Fanfulla 2

Siena en Montepulciano
Siena, dat samen met Florence en Lucca behoort tot de mooiste steden van Toscane, ligt vlak bij Casa Fanfulla. Aan de zuidkant van het Piazza del Campo, het schelpvormige plein waar Siena zo bekend om is, ligt het Palazzo Pubblico, het dertiende-eeuwse stadhuis. De Torre del Mangia geeft een prachtig uitzicht over de oude stad. De Duomo di Siena, de kathedraal, wordt gezien als een van de mooiste kerken van Toscane. De bouw begon in de twaalfde eeuw, maar de kerk werd pas twee eeuwen later opgeleverd. De bedoeling was om hier de grootste kathedraal ter wereld te bouwen, maar een pestepidemie gooide roet in het eten. Maar ook kleiner dan bedoeld is deze kathedraal van een mystieke schoonheid, met mooie fresco’s en een schitterende mozaïekvloer, die zeer goed bewaard is gebleven. ’s Zomers is de vloer vaak afgedekt vanwege de grote hoeveelheid toeristen, maar in het voorjaar kun je geluk hebben de vloer in alle schoonheid te kunnen bewonderen.

Toscane
Ook leuk voor een leuke trip: dicht bij de grens met Umbrië ligt Montepulciano. De Vino Nobile di Montepulciano is een van de oudste wijnen van Italië: de wijn wordt al in een document uit de achtste eeuw genoemd! Het stadje zelf ligt op de plek van de vroegere Etruskische stad Nocera Alfaterna. De palazzi in renaissancestijl geven Montepulciano een heel eigen sfeer. Vanaf de stadsmuren heb je een geweldig uitzicht over Zuid-Toscane en Umbrië.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *