Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Fontana’s full color foto’s in San Gimignano

Franco Fontana (Modena, 1933) is een van de beroemdste Italiaanse fotografen wiens naam wereldwijd gekend wordt. De foto’s van Fontana geven deze winter kleur aan het Toscaanse stadje San Gimignano. Galleria d’Arte Moderna e Contemporanea ‘Raffaele De Grada’ biedt met de expositie Full Color tot en met 6 januari 2016 een thuis aan een brede selectie van Fontana’s foto’s.

Franco-Fontana-Puglia-1987Puglia, 1987 | © Franco Fontana

De tentoonstelling is niet alleen een eerbetoon aan Fontana’s carrière, maar ook een schitterend retrospectief waardoor je de fotograaf beter leert kennen. In totaal zijn er 130 foto’s te zien, van typisch Toscaanse landschappen tot de zee, van schaduwstudies tot foto’s waarin het licht in Amerika je vanaf de andere kant van de wereld lijkt toe te stralen.

Franco-Fontana-Puglia-1978Puglia, 1978 | © Franco Fontana

De heldere, levendige kleuren overheersen in Fontana’s werk, waardoor een bezoek aan de tentoonstelling elke winterdepressie tegengaat. Zijn landschappen zijn bijna onwerkelijk, zo mooi en zo helder schitteren ze je tegemoet.

I believe that photography should not document reality, but interpret it. The reality is all around, but who takes the picture is who decides what to express. The reality is like a block of marble. You can come up with an ashtray or Michelangelo’s Pieta,’ aldus Franco Fontana.

Franco-Fontana-Mediterraneo-1988Mediterraneo, 1988 | © Franco Fontana
Franco-Fontana-Baia-ZagareBaia delle Zagare, 1970 | © Franco Fontana

De tentoonstelling Full Color is tot en met 6 januari 2016 te zien in de Galleria d’Arte Moderna e Contemporanea ‘Raffaele De Grada’ (Via Folgòre da San Gimignano 11, San Gimignano). De galerie is dagelijks geopend van 11.00 tot 17.30 uur (behalve op 25 december en 1 januari). Een kaartje kost € 7,50 (hiermee heb je ook toegang tot het Museo Civico).

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *