Home » Reizen door Italië » Pistoia » Een bijzonder dynamisch piazza in Pistoia
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Een bijzonder dynamisch piazza in Pistoia

Voorafgaand aan onze blog tour organiseerde het Consorzio Turistico Pistoia samen met de Gazzetta di Pistoia een fotowedstrijd. Inwoners van Pistoia konden hun mooiste foto’s van hun eigen stad insturen, waarop mede-pistoiesi dan konden stemmen. De prijs? De vier fotografen die de meeste stemmen wisten te verzamelen, mochten aanschuiven bij ons diner op zaterdagavond, op het Piazza della Sala.

De vier foto’s geven samen een schitterend beeld van een van de mooiste stukjes stad, het Piazza del Duomo. Sara, een van de organisatoren van de blog tour, noemde het plein heel mooi una piazza dinamica – vanaf elk punt zie je weer andere dingen, gebouwen verstoppen zich of treden juist uit de schaduw van andere.

Massimo Luca Carradori vereeuwigde het plein in de winter, bedekt door een dun laagje sneeuw:

Massimo-Carradori

Gianluigi Premuda fotografeerde het plein daarentegen midden in de zomer, op 25 juli – als San Jacopo voor een dag een rode mantel aan krijgt. Daar zit een bijzonder verhaal aan vast dat we jullie morgen in detail zullen vertellen.

Gianluigi Premuda

Salvatore Rondine legde een detail van de bijzondere doopkapel vast, een van de unieke gebouwen aan het Piazza del Duomo:

SAMSUNGMarco Lucchesi besloot in de regen, die Pistoia dit voorjaar vaker dan wenselijk is bezoekt, iets moois te zien. Hij fotografeerde de toch al bijzondere toren van de Duomo in een regenplas:

Marco-Lucchesi

Deze vier fotografen sloten zich zaterdag bij ons aan, sommige al tijdens onze rondleiding door de stad, andere bij het avondeten, om hun ervaringen met ons te delen en om de mooiste foto’s van ons te maken. Filmend, schrijvend, fotograferend, etend, nadenkend en luisterend zijn we stuk voor stuk vastgelegd op de gevoelige plaat, als een schitterend aandenken aan de stad die mede door middel van deze foto’s en fotografen ons hart heeft veroverd. Grazie di cuore a Massimo, Gianluigi, Salvatore e Marco!

Benieuwd naar alle ingezonden foto’s? Je vindt ze op de speciale Facebook-pagina voor de Pistoia Foto Contest.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *