Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

De Toscaanse bruiloft van een weddingplanner

14 jaar geleden begon Inge van der Kraan op een zolderkamertje -met twee kleine kinderen die om haar heen dartelden- met het organiseren van bruiloften in Italië. Ze zorgde voor talloze droombruiloften in onder meer Toscane en aan de Italiaanse meren – met alles erop en eraan. Ook ons gaf ze eerder al tips voor bijzondere trouwlocaties in Toscane, voor het huwelijk van Willemijn in 2015.

trouwen-Toscane-De-Italiaanse-Bruiloft (1)

Sinds kort kan ze alle aanstaande bruidsparen echter nóg beter van dienst zijn. In augustus stapte deze creatieve weddingplanner namelijk zelf in het huwelijksbootje – in Italië natuurlijk! Voor Ciao tutti doet ze verslag van deze bijzondere dag:

‘Het lijkt nog altijd alsof het gisteren was. Op 7 augustus 2014, beleefde ik, al 14 jaar weddingplanner in Italië, mijn eigen Toscaanse bruiloft. Ik zit nog steeds op een roze wolk. Het was in één woord overweldigend. Echt een sprookje, een droom die uitkwam. Het was zó bijzonder om nu zelf te ervaren hoe het is om te trouwen in Italië, na al die jaren talloze andere bruidsparen te hebben geholpen en hun dankbare en enthousiaste reacties te hebben gelezen en schitterende foto’s te hebben gezien. Net als zij ben ik nog helemaal vol van mijn huwelijk in Toscane.

Alles klopte. Het weer, de warmte die voelbaar was tussen de gasten, de energie van iedereen, de plek, het uitzicht, de Fiat 500. De ceremonie was prachtig: we hadden een paar liedjes van Eros Ramazzotti op cd en dat was super, maar het mooiste was dat operazangeres Graziella meteen na ons ja-woord prachtig zong. Het was echt zo emotioneel! Iedereen was in tranen. Ik wist het al wel, maar mocht het nu zelf ervaren: trouwen in Italië is onvergetelijk!

trouwen-Toscane-De-Italiaanse-Bruiloft (4)

We waren heerlijk relaxed en uitgerust toen woensdag de eerste gasten kwamen binnen druppelen. We waren namelijk zelf al op zaterdag gearriveerd en konden daardoor rustig alles ter plekke voorbereiden. Om een uur of zeven ‘s avonds liepen we die woensdag met alle reeds gearriveerde gasten naar het zwembad, waar de cocktails al klaar stonden. Het uitzicht vanaf het zwembad is werkelijk magnifiek en zeker zo in de avond, met een laagstaande zon die alles in een gouden gloed zet. Na de cocktails was er een pizzaparty met heerlijke pizza’s.

trouwen-Toscane-De-Italiaanse-Bruiloft (5)

Maar het ging natuurlijk om de dag erna… Ik zal het moment nooit vergeten dat we de hoek om kwamen snorren in ons witte oude Fiatje, in het eeuwenoude stadje Certaldo, terwijl alle mensen op ons stonden te wachten voor het stadhuis. Zo leuk! Na de ceremonie volgde een borrel met hapjes in Certaldo Alto en daarna had iedereen een aantal uren voor zichzelf. Lekker relaxen in en om het zwembad, een dutje in de zon…

Om half acht gingen we weer aan de Spritz bij het zwembad met aansluitend een huwelijksdiner onder de oude boom in de tuin. Het zag er zo prachtig uit met al die lichtjes!

trouwen-Toscane-De-Italiaanse-Bruiloft (2) trouwen-Toscane-De-Italiaanse-Bruiloft (3)

De avond sloten we naar goed Italiaans gebruik af met bruidstaart en met het oplaten van wensballonnen. Echt een prachtig gezicht om al die ballonnen zo de lucht in te zien gaan! Daarna hebben we nog een paar uurtjes gedanst, om de dag romantisch af te sluiten in onze eigen suite.

trouwen-Toscane-De-Italiaanse-Bruiloft (1)

De volgende ochtend sloten we de bruiloft af met een gezamenlijke brunch, waar het heerlijk nagenieten was met alle gasten. Met deze onvergetelijke herinnering in mijn ziel gegrift ga ik met nog meer enthousiasme aan het werk om voor anderen ook zo’n prachtig huwelijk te organiseren. Ik realiseer me nu eens te meer wat een geweldig beroep ik heb!

Want nog steeds denk ik zo af en toe: is het echt gebeurd? Dan vraag ik aan mijn man om eens in m’n arm te knijpen, al heb ik een prachtige trouwring als bewijs – en prachtige foto’s om heerlijk bij na te genieten…’

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Auguriiiii!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *