Ga op pad met onze City Walks!

De mooiste stranden van Toscane

Dat de zomer in aantocht is, merken we natuurlijk aan de uitbundig schijnende zon, de komst van wilde perziken en blozende aardbeien en een onstilbare trek in ijs, maar ook aan jullie vragen. Zijn in het voorjaar Rome, Florence en Bologna nog geliefde bestemmingen, met bijbehorende vragen voor tips, de laatste weken krijgen we vooral vragen over de Italiaanse stranden.

Stranden-Toscane

De vraag waar we maar moeilijk een antwoord op konden formuleren was: ‘Wat is het mooiste strand van Toscane?’ Nu weten we natuurlijk wel heel wat mooie plekken aan de Toscaanse kust, maar wat is nu het allermooiste strand? We weten het niet, simpelweg omdat er zoveel mooie strandjes in Toscane te vinden zijn. Niet voor niks zijn er in deze regio ook heel wat stranden met een Bandiera Blu (Blauwe Vlag) te vinden – het symbool voor een schoon strand – die door de FEE (Foundation for Environmental Education) worden uitgedeeld.

Daarom delen we vandaag alle schitterende Toscaanse stranden die beloond zijn met een Blauwe Vlag met jullie, van Marina di Carra in het noorden tot Monte Argentario in de Maremma, vlak bij Grosseto. Je vindt ze allemaal via deze link in Google Maps. Snel je strandspullen pakken dus en deze link goed opslaan, dan kun je volop genieten van al het moois dat de Toscaanse kust te bieden heeft.

Strand1Marina di Carrara – foto Ivan Marianelli

Strand2Argentario – foto: Jacqueline Poggi

Twee van de zuidelijke stranden, dat van Castiglione della Pescaia en dat van Capalbio, zijn door de Guida Blu ook in de top 15 van de mooiste stranden van Italië geplaatst. Dus als we dan toch een tip kunnen geven: ga vooral zuidwaarts in Toscane, naar de kustplaatsen en stranden van de Maremma. Ongerept en ongekend mooi – en zeker met zonsondergang erg romantisch.

Uiteraard zijn we erg benieuwd naar jullie favoriete stranden. Waar moeten we echt een keer heen? Waar waan je je even in het paradijs? Deel je tips met ons, wie weet kunnen we dan volgend jaar zelf her en der een blauwe vlag planten…

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *