Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Buongiorno principesse! | Villa La Palagina

Buongiorno principesse! – zo klonk het toen we de eerste ochtend in Villa La Palagina aanschoven voor het ontbijt. Goedemorgen prinsesjes! We waanden ons inderdaad als prinsessen in een sprookjeskasteel. We hadden onszelf al even in de arm geknepen, om te kijken of we stiekem niet nog droomden. Het was gewoon te mooi om waar te zijn, logeren in dit paradijsje in Toscane.

De dag ervoor waren we na een mooie tocht door de Chianti en een overheerlijke lunch in Volpaia aangekomen op het landgoed van Villa La Palagina. Eric wees ons vol trots op zijn hotel, dat naast de villa van Sting schitterde in de warme namiddagzon, omgeven door olijfbomen en wijngaarden.

Hotel-La-Palagina (1)

We keken elkaar verheugd aan. Wat een geluksvogels waren we toch, dat we hier twee nachtjes zouden slapen en genieten. Onze gezichten werden alleen maar blijer naarmate we dichterbij kwamen. De villa baadde in de zon, de vogeltjes kwetterden en de luiken stonden uitnodigend open.

Eenmaal op het terrein volgde een reeks oh’s en ah’s. De fontein klaterde vrolijk, zwaluwen scheerden over, doopten hun buikjes even in het bassin, de zwembaden lagen blauwer-dan-blauw te wachten, met uitnodigende stoelen ernaast. De tuinman was maar wat trots op zijn citroenen en in de voorgevel ontdekten we een schitterende Maria in een nisje.

Hotel-La-Palagina (9) Hotel-Villa-La-Palagina (2)

Daarna wachtte de villa zelf, met zijn mooie kamers, alle 27 verschillend van grootte en allemaal anders ingericht. Camera Botticelli was voor Sophie, Saskia werd opgewacht door niemand minder dan Michelangelo. Deze kamer heeft ook een heerlijk balkon. Niet alleen een garantie voor een onvergetelijk uitzicht en dus volop inspiratie, maar ook een ideale plek voor een toost op deze bijzondere ervaring.

Hotel-Villa-La-Palagina-5 Hotel-Villa-La-Palagina-7

De volgende ochtend, ver voor het ontbijt, werd Saskia gewekt door het gefluit van vogeltjes. Het balkon was de ideale plek om wakker te worden, starend naar de heuvels die steeds lichter kleurden. Een beetje mijmeren, een beetje schrijven, maar vooral genieten met een hele grote G.

Genieten jullie aan de hand van onderstaande foto’s een beetje mee van ons sprookje?

Hotel-La-Palagina (5) Hotel-La-Palagina (6) Hotel-La-Palagina (7) Hotel-La-Palagina (2) Hotel-La-Palagina (3) Hotel-Villa-La-Palagina (1) Hotel-Villa-La-Palagina (3) Hotel-Villa-La-Palagina (4) Hotel-Villa-La-Palagina (5) Hotel-Villa-La-Palagina (6)

Ook slapen als een prinsesje of prins? Boek dan een of meer nachten bij Hotel Villa La Palagina in Figline Valdarno, in de provincie Florence. Meer informatie over het hotel, de verschillende kamers, tarieven en beschikbaarheid vind je op de website van Villa La Palagina. Hier vind je ook informatie over de appartementen die je kunt huren op het terrein van La Palagina – met niemand minder dan Sting als buurman.

*update 2016*

Eric werkt niet meer voor Villa La Palagina; hij heeft een nóg mooiere locatie gevonden in Toscane: Villa Medicea di Lilliano, in de heuvels even buiten Florence.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *