Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Agriturismo Francesca – la dolce vita in de Maremma

In het zuiden van Toscane vind je nog een vrij ongerept gebied: de Maremma, met ruige natuur, mooie stranden, authentieke dorpjes en veel agriturismi. Een van deze agriturismi is Agriturismo Francesca, dat wordt gerund door Francesca en haar moeder Lidia.

Francesca tussen de zonnebloemen

Zij laten je graag proeven van la dolce vita toscana, met als belangrijkste ingrediënt de prachtige plek waar de agriturismo te vinden is, tussen de wijn- en olijfboomgaarden, helemaal vrij en daardoor heerlijk rustig. Toch is het strand dichtbij (vijftien kilometer), evenals het schiereiland Monte Argentario, met de kleurrijke plaatsjes Porto Ercole en Porto Santo Stefano (vijfentwintig kilometer).

De charme van de oude boerderij is een andere belangrijke bijdrage aan het dolce vita-gevoel. Alle ruimtes zijn volledig gerestaureerd en de twaalf appartementen zijn in Toscaanse stijl ingericht. Om de appartementen heen prijkt twintig hectare landbouwgrond, grotendeels in gebruik voor het verbouwen van granen, maïs, kruiden en bonen.

Er is een fijn zwembad en een tennisbaan / voetbalveld. Overdag kun je hier gratis gebruik van maken, ’s avonds wordt er een bijdrage gevraagd in de kosten voor verlichting. De familie organiseert ook met regelmaat voetbalwedstrijdjes onder de gasten.

Francesca en haar familie doen er alles aan om het je naar de zin te maken. Ze kunnen je uitgebreid informeren over activiteiten en trips in de omgeving, maar ze organiseren zelf ook fijne extra’s. Zo is er elke week een proeverij met producten van eigen land (meestal op maandagavond).

Je proeft de olijfolie en wijn van eigen makelij, geserveerd met groenten uit de eigen moestuin, zoals courgette en tomaten, verwerkt in hartige taart of gewoon gegrild of op vers geroosterde bruschette. Hierbij worden lokale kazen en vleeswaren geserveerd, gevolgd door een typisch Toscaanse ricottataart of een ander lekkere dolce.

In het hoogseizoen wordt er op zondag rond lunchtijd geproost bij het zwembad met prosecco en een Toscaans lekkernij.

Van de groente- en kruidentuin mag je overigens ook als gast gratis gebruik maken. Daarnaast kun je groenten, tomatensaus, olijfolie, wijn en grappa van eigen land kopen. Voor wie een keer buiten wil koken: op het terrein vind je ook drie barbecues en een buitenoven.

Er zijn fietsen te huur voor wie de Maremma op de pedalen wil verkennen of bijvoorbeeld naar een van de afgelegener strandjes wil, waar je met de auto niet kan komen. Maar wij genieten vooral van il dolce far niente, vanaf onze luie stoel aan het zwembad, met uitzicht op de natuurpracht om ons heen. La dolce vita!

Een verblijf bij Agriturismo Francesca boek je via Tritt – Case in Toscane.

www.tritt.nl | toscane@tritt.nl
0031-(0)180769148

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Wat grappig, het lijkt sprekend op de Agriturismo waar wij dit jaar zijn geweest! Heerlijk genoten daar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *