Home » Reizen door Italië » Pistoia » 5 dingen die je moet doen als je in Pistoia bent
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

5 dingen die je moet doen als je in Pistoia bent

View-Pistoia

We naderen het einde van onze blogtour #UnAltroParcoinToscana door Pistoia, maar niet voordat we nog een paar must-see en must-do tips meegeven!

#1 De campanile van Pistoia beklimmen
Overwin je hoogtevrees en beklim de klokkentoren van Pistoia: het uitzicht is het meer dan waard! Let op: je kunt de toren alleen onder begeleiding beklimmen. Loop even naar binnen bij het toeristen-infopunt op de hoek van het plein voor meer informatie.

Pistoia-Campanile

#2 Struinen op de markt in het centro storico
Iedere woensdag- en zaterdagochtend worden in Pistoia de marktkraampjes opgezet. Van verse groente, fruit en bloemen op Piazza della Sala tot vintage en antiek in de omliggende straatjes: deze pittoreske markt moet je een keer gezien hebben!

Pistoia-Market

#3 Zoete souvenirs kopen bij Le Golosità
Iedere Italiaanse stad heeft zo zijn eigen zoete specialiteiten. Voor die van Pistoia moet je bij pasticceria en cioccolateria Le Golosità (Via Roma 28) zijn. Ook een flesje Rosolio mag niet in je koffer ontbreken na een bezoek aan Pistoia!

#4 Een aperitivo drinken op Piazza della Sala
Vanaf een uur of zeven ’s avonds verandert het overdag zo rustige Piazza della Sala in een drukbezochte hotspot… De inwoners van Pistoia, jong en oud, veroveren een plekje op een van de terrasjes om te genieten van een grande aperitivo. Een lust voor het oog én de maag… cin cin!

Piazza-della-Sala

#5 Toscaanse antipasti proeven bij Cacio Divino
Finocchiona, worst van cinta senese, kaas gemaakt van rauwe Toscaanse geitenmelk… Bij Schuif aan het gezellige terras van Cacio Divino (Via del Lastrone) aan om de echte smaak van Toscane te proeven. Natuurlijk zijn ook de primi, secondi en dolci om van te smullen!

Cacio-Divino

Ontdek nog meer moois in Pistoia
Met onze City Walk ontdek je nog meer prachtige pareltjes in Pistoia!

Download de City Walk Pistoia voor € 3,99

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *