Home » Reizen door Italië » Siena » Mmmm… Siena met smaak!
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Mmmm… Siena met smaak!

Ciao tutti,

het kan niet op met mooie reizen dit jaar. Terwijl Saskia gisteren aan het genieten was van alle moois dat Siena te bieden heeft  (waarover we binnenkort uitgebreid verslag doen), liep ze met de andere bloggers langs de Scuola Leonardo da Vinci, waar ze een paar jaar geleden elke dag kwam om Italiaans te leren. Gelukkig was er even tijd om binnen te wippen en alle oude bekenden gedag te zeggen.

Siena-Piazza-Campo-small

Na een verraste en meer dan hartelijke begroeting vertelden Patrizia en Sonia enthousiast over hun nieuwe cursus, Siena con gusto (Siena met smaak). Naast een standaardcursus Italiaans van een week word je dan vier middagen getrakteerd op een culinair programma, met onder andere een heerlijke aperitivo op het Piazza del Campo, het kloppende hart van Siena, twee praktijkgerichte kookcursussen onder leiding van de chef-kok van een traditioneel Sienees restaurant (waarbij je na de bereiding van de gerechten uiteraard ook mag genieten van de maaltijd onder het genot van lokale Toscaanse wijnen), en een wijnproeverij van de beroemde Brunello.

wijn-Italie

Een programma dat Saskia op het lijf is geschreven – en dat ze dan ook gaat uitproberen komende zomer! Van 14 tot en met 18 juli mag ze zich onderdompelen in al het lekkers van Siena. Met specialiteiten als pici (dikke, handgemaakte spaghetti), cinta sinese (bijzondere, zwart-witte varkentjes), panforte, cantuccini en ricciarelli worden dat vast letterlijk en figuurlijk heerlijke dagen.

Siena-slak-Paliode slak van Siena staat (anders dan al die lekkernijen doen vermoeden),
niet symbool voor Slow Food, 
maar voor een van de 17 wijken van de stad

Proef de smaak van Siena!
Benieuwd naar al die lekkernijen? Kom dan tussen 14 en 18 juli ook proeven van de smaak van Siena! Ga elke ochtend samen met Saskia naar de Scuola Leonardo da Vinci aan de Via del Paradiso (what’s in a name?) en geniet ’s middags en ’s avonds van alle bijzondere lekkernijen. Uiteraard is er tussendoor vast ook tijd voor een korte rondleiding door de wijken waar Saskia woonde, die van de panter en de slak. Aanmelden voor deze smakelijke cursus Italiaans kan via Italstudio.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *