Home » Reizen door Italië » Siena » Marmeren tapijt in Siena
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Marmeren tapijt in Siena

Duomo-Siena-2

Zo af en toe is hij te bewonderen: de mooiste vloer ter wereld! Volgens Vasari althans, die de vloer van de Duomo in Siena ooit ‘de mooiste en fraaiste vloer aller tijden’ noemde.

Het tapijt van marmer dat de vloer van de kathedraal bedekt bestaat uit 57 verschillende vlakken met mozaïek en inlegwerk, die zo af en toe niet worden afgedekt (zoals vaak het geval is om ze te beschermen tegen de voetstappen van al die bezoekers).

Er is van alles te zien: Bijbelse verhalen, sibillen, deugden, verhalen uit de geschiedenis van Siena… We lieten al eens eerder een stukje van deze vloer zien op Ciao tutti, maar deze bijzondere openstelling verdient nog een virtueel voorproefje:

Duomo-Siena-3 Duomo-Siena-4 Duomo-Siena-5 Duomo-Siena-6 Duomo-Siena-7 Duomo-Siena-8 Duomo-Siena-9 Duomo-Siena-10 Duomo-Siena-11 Duomo-Siena-12 Duomo-Siena-13 Duomo-Siena-14 Duomo-Siena-15

De vloer is nog te zien tot en met 26 oktober 2017. De Duomo is elke dag geopend van 10.30 tot 19.30 uur (op zon- en feestdagen van 9.30 tot 18.00 uur). Na het kopen van een toegangskaartje kun je er – buiten de heilige missen om – op je gemak ronddwalen. Een kaartje voor alleen de Duomo kost € 7,-, een Opa Si Pass (voor alle andere gebouwen die bij het complex van de Duomo horen, zoals de doopkapel en het museum) betaal je € 12,-.

Rondleidingen zijn er dagelijks om 11.00, 12.00, 15.30 en 16.30 uur. Op zaterdag kun je ook ’s avonds, tussen 20.00 en 24.00 uur, de Duomo bezoeken. Hiervoor moet je wel reserveren.

Als je er dan toch bent…
… neem dan zeker ook nog een kijkje in de hoogte. Sinds kort heeft de Duomo er – letterlijk en figuurlijk – een hoogtepunt bij. Onder de naam La Porta del Cielo, De Poort van de Hemel, opent de Duomo de bovenste regionen voor het publiek. Een adembenemende belevenis, want van zo hoog is de Duomo – en de vloer – bijna nog mooier dan als je er ‘gewoon’ doorheen loopt. Een aanrader!

Duomo-Siena-1

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *