Download gratis de Ciao tutti app

Cracking art in Siena – kleurrijke zwaluwen, slakken en stokstaartjes

In Siena is het in oktober een nog ergere beestenboel dan anders. Kom je normaal op elke straathoek al een wolf, een panter, een slak of een schildpad tegen, afgelopen maand maakte de stad kennis met een invasie aan zwaluwen, slakken, stokstaartjes, kikkers, wolven en vissen.

cracking-art-Siena (1a) cracking-art-Siena (22)

Ze doken overal op: in binnentuinen, op balkons, in etalages en winkels, restaurants en barretjes, in brede straten en smalle steegjes: de dieren van de zogenaamde Cracking Art Group, een initiatief dat in 1993 in Biella (Piemonte) ontstond door een samenwerking van zes internationale kunstenaars.

Begin september lieten ze hun kleurrijke beesten (die zijn gemaakt van gerecycled plastic) los in de straten van Siena. Rondom het Fortezza Medicea, de Giardini della Lizza en de San Domenico zijn negentien felgekleurde zwaluwen neergestreken.

cracking-art-Siena (2) cracking-art-Siena (3) cracking-art-Siena (4) cracking-art-Siena (5) cracking-art-Siena (6) cracking-art-Siena (8) cracking-art-Siena (9) cracking-art-Siena (10) cracking-art-Siena (11)

In Via Montanini, Banchi di Sopra en Banchi di Sotto stuit je op stokstaartjes, slakken, kikkers en wolven die een nieuw thuis hebben gevonden in winkels en etalages.

cracking-art-Siena (12) cracking-art-Siena (13) cracking-art-Siena (14) cracking-art-Siena (15) cracking-art-Siena (16) cracking-art-Siena (17) cracking-art-Siena (18) cracking-art-Siena (19) cracking-art-Siena (20) cracking-art-Siena (21)

De betreffende winkeliers hebben de beesten tijdelijk geadopteerd en bieden ze nog tot en met 31 oktober een warm onderdak. Daarna trekken de dieren weer verder, al weten we nog niet waar ze een volgende keer weer opduiken. Houd voor alle toekomstige steden en projecten de website van de Cracking Art Group goed in de gaten – wie weet zien we de zwaluwen ook nog eens in Antwerpen of Amsterdam…

cracking-art-Siena (23) cracking-art-Siena (24) cracking-art-Siena (25) cracking-art-Siena (26) cracking-art-Siena (27) cracking-art-Siena (28) cracking-art-Siena (29) cracking-art-Siena (32) cracking-art-Siena (33) cracking-art-Siena (34) cracking-art-Siena (35) cracking-art-Siena (36) cracking-art-Siena (37)

Kunst met een glimlach
Niet alleen de Cracking Art Group vrolijkte de straten en pleinen van Siena op. Ook Clet, de ‘vrolijke verkeerskunstenaar’ uit Florence, zorgt voor een glimlach bij zowel Senesi als toeristen. Hij voorzag namelijk recent het Palazzo Pubblico op het Piazza del Campo van een grote glimlach:

Clet-Palazzo-Pubblico-Siena (2)

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *