Home » Reizen door Italië » Siena » Alle paarden op stal – puzzel voor de Palio
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Alle paarden op stal – puzzel voor de Palio

De paarden van de verschillende contrade hebben elk hun eigen stal. Daar worden ze dag en nacht bewaakt door de contradaioli, de inwoners van de contrada. Er mag natuurlijk niks met de paarden gebeuren en er mogen zeker geen vijandige contradaioli in de buurt komen… Stel dat ze het paard proberen te verwonden of van slag proberen te maken…

Elk paard moet daarom ook in deze puzzel naar zijn eigen stal (aangegeven door het huisje met hek) worden gebracht. De stallen raken elkaar natuurlijk niet, ook niet diagonaal – er ligt een veilige afstand tussen de stallen van de verschillende contrade. De paarden mogen elkaar zoals je ziet wel raken, en ze mogen ook een andere stal raken. Maar als ze de stal in zouden kunnen lopen, zie je om hen heen alleen maar witte vakjes.

De cijfers naast en onder het diagram geven aan hoeveel stallen er in de betreffende rij of kolom staan. Lukt het jou elk paard veilig onder te brengen in zijn eigen stal?

 

Stuur een scan van de oplossing voor 31 juli 2010 naar winnen@ciaotutti.nl, o.v.v. Alle paarden op stal. De winnaar kan straks thuis zelf een Palio organiseren: de stichting ten behoud van de Palio in Siena stelde een zeer toepasselijke prijs ter beschikking: het enige echte Palio-spel, waarmee je de prachtige paardenrace op je eigen terras of in je eigen huiskamer tot leven kunt brengen:

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *